Recepte

Āboli drumstalās

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
6 personām

Vai jums ir pazīstama slepena vēlēšanās apēst kūkas virsiņu, nobēdzinot atlikušo maizīti, par spīti labai audzināšanai? Šāds klusais bērnības sapnis, šķiet, ir bijis katram. Ja šīs izjūtas jums nav svešas, piedāvājam risinājumu.

Šī bezgala vienkāršā kūka ir labākā plātsmaizes daļa – ābolu drumstalmaizes virskārta. Brīnumaini, kā turas kopā šīs šķietami trauslās ābolu šķēles sviesta mīklas drumstalās? Pārbaudījām praksē – turas kopā, un pie tam garšo debešķīgi!

Sandra Ošiņa

Autors: Sandra Ošiņa

Stiliste/datorgrafiķe. Sandra izveidoja “Pie Galda!” žurnāla dizainu un stilu, kā arī veidoja žurnāla māksliniecisko noformējumu pirmos divus žurnāla pastāvēšanas gadus. 

Un ne tikai, viņa ir divu bērnu mamma ar “saldajiem īkšķīšiem”, kas pieprit ne tikai gardas kūkas un cepumus, bet arī daudzus citus interesantus ēdienus. Vēl vairāk viņas dzimtas recepšu portālā www.garsigalatvija.lv

 

Sastāvdaļas

  • 8-10 āboli
  • 1 paciņa jeb 200 g sviesta
  • 1 glāze cukura
  • milti pēc nepieciešamības

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220ºC. Ābolus nomazgā, nomizo, sadala četrās daļās, izņem serdes un sagriež plānās šķēlītēs.
  2. Gatavo drumstalas. Palielā bļodā liek mīkstu sviestu, bet ne kausētu, pieber cukuru un miltus.
  3. Mīklu ātri saberž, lai veidojas irdenas drupačas, bet nevajadzētu atstāt pārāk lielus mīklas pikučus.
  4. Apaļo 26 cm diametra tortes veidni ietauko ar eļļu un iekaisa nedaudz miltus. Ābolus ieber veidnē tik daudz, lai tā būtu gandrīz pilna. Sagatavotās drumstalas pārber viscaur pāri āboliem un liek cepeškrāsnī cepties 30-40 minūtes. Kūka ir gatava, kad drumstalas zeltaini brūnas un āboli čurkstoši.
  5. Kūku var ēst gan karstu, gan aukstu. Klāt labi garšo vaniļas saldējums vai putukrējums.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220ºC. Ābolus nomazgā, nomizo, sadala četrās daļās, izņem serdes un sagriež plānās šķēlītēs.

2. pagatavošanas solis
aboli drumstalas-2

Gatavo drumstalas. Palielā bļodā liek mīkstu sviestu, bet ne kausētu, pieber cukuru un miltus.

3. pagatavošanas solis
aboli drumstalas-3

Mīklu ātri saberž, lai veidojas irdenas drupačas, bet nevajadzētu atstāt pārāk lielus mīklas pikučus.

4. pagatavošanas solis
aboli drumstalas-4

Apaļo 26 cm diametra tortes veidni ietauko ar eļļu un iekaisa nedaudz miltus. Ābolus ieber veidnē tik daudz, lai tā būtu gandrīz pilna. Sagatavotās drumstalas pārber viscaur pāri āboliem un liek cepeškrāsnī cepties 30-40 minūtes. Kūka ir gatava, kad drumstalas zeltaini brūnas un āboli čurkstoši.

5. pagatavošanas solis
aboli drumstalas-5

Kūku var ēst gan karstu, gan aukstu. Klāt labi garšo vaniļas saldējums vai putukrējums.

Komentāri:

Jūsu komentārs: