Recepte

Ābolu–aprikožu putra rīta cēlienam

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

• 180 g auzu pārslu

• 50 g žāvētu aprikožu

• 2 svaigi āboli

• 2 glāzes piena

Pagatavošana

  1. Žāvētas aprikozes aplej ar verdošu ūdeni, patur 2–3 minūtes. Ūdeni nolej un aprikozes sagriež mazos gabaliņos.
  2. Ābolus nomizo un sagriež šķēlītēs.
  3. Ābolus liek katliņā, aplej ar ½ glāzi ūdens un pasautē 5–10 minūtes.
  4. Auzu pārslas liek katliņā pie āboliem, pievieno sagrieztas aprikozes, šķipsniņu sāls un pārlej ar pienu tik daudz, lai visas pārslas būtu nosegtas. Vāra 4–5 minūtes, līdz auzu pārslas ir uzbriedušas.
  5. Pievieno atlikušo pienu un ja putra liekas par biezu – vēl ūdeni, uzvāra un noslēdz liesmu. Tur zem vāka 10 minūtes.
  6. Pasniedz, pārkaisītu ar kanēli.

Komentāri:

Jūsu komentārs: