Recepte

Ābolu brušetas

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
1 personām

Garšo pēc bērnības. Tā saka pati Anna, kad maizītes noformētas pasniegšanai, nofotografētas un mēs ķeramies klāt degustācijai. Mēs ar fotogrāfu nevaram nepiekrist. Vienkārši, ātri un garšīgi.

Anna Panna

Autors: Anna Panna

Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi un raidījumu “Gatavo 3”, pasakot pa kādam mīļam vārdam savām “draudzenēm” kūkām, makarūniem vai kapkeikiem. Anna neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.

Sastāvdaļas

  • 1 bagete
  • 250g mascarpone
  • 2 nelieli saldskābi āboli
  • 20g sviests
  • 20g brūnais cukurs ( 2 ēdamkarotes)
  • Šķipsniņa kanēļa
  • 50g zemesrieksti
  • 50g lazdu rieksti
  • 120g brūnais cukurs
  • neliels timiāna zariņš

Pagatavošana

1. Krāsni sakarsē līdz 200 °C temperatūrai. Bageti sagriež 6 vienādās šķēlēs. Tās apsmērē ar sviestu un liek uz 5 minūtēm krāsnī apgrauzdēties.   Tikmēr ābolus sagriež šķēlītēs.

2. Apgrauzdētās brušetas apsmērē ar kārtīgu kārtu mascarponi, tam virsū uzber nedaudz cukura ( ~ 2 ēdamkarotes) .

3. Maizītes apklāj ar ābolu šķēlītēm un pārkaisa ar kanēli. Cep krāsnī vēl 5 minūtes.

4. Riekstus ber sausā pannā, pievieno timiāna zariņu uz karsē līdz riekstiem nonāk nost miziņa. Riekstus noņem no pannas un attīra no miziņām.

Uz tās pašas pannas uzber brūno cukuru un izkausē. Kad tas ieguvis tumša dzintara nokrāsu pieber riekstus, apmaisa un noslēdz liesmu. Atdzesē.

5. Brušetas pasniedz pārbērtas ar karamelizētiem riekstiņiem.

1. pagatavošanas solis
Abolmaizites_1

Krāsni sakarsē līdz 200 °C temperatūrai. Bageti sagriež 6 vienādās šķēlēs. Tās apsmērē ar sviestu un liek uz 5 minūtēm krāsnī apgrauzdēties.   Tikmēr ābolus sagriež šķēlītēs.

 

2. pagatavošanas solis
Abolmaizites_2

Apgrauzdētās brušetas apsmērē ar kārtīgu kārtu mascarponi, tam virsū uzber nedaudz cukura ( ~ 2 ēdamkarotes) .

 

3. pagatavošanas solis
Abolmaizites_3

Maizītes apklāj ar ābolu šķēlītēm un pārkaisa ar kanēli. Cep krāsnī vēl 5 minūtes.

 

4. pagatavošanas solis
Abolmaizites_4

Riekstus ber sausā pannā, pievieno timiāna zariņu uz karsē līdz riekstiem nonāk nost miziņa. Riekstus noņem no pannas un attīra no miziņām.

Uz tās pašas pannas uzber brūno cukuru un izkausē. Kad tas ieguvis tumša dzintara nokrāsu pieber riekstus, apmaisa un noslēdz liesmu. Atdzesē.

5. pagatavošanas solis
Abolmaizites_5

Brušetas pasniedz pārbērtas ar karamelizētiem riekstiņiem.

 

Komentāri:

Jūsu komentārs: