Recepte

Ābolu čatnijs

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
1 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 1 kg skābenu ābolu
  • 100 g žāvētu aprikožu
  • 2 lieli sīpoli
  • 200 g cukura
  • 50 ml balzamiko etiķa
  • 1 vai 2 asie čili pipari
  • 20 g svaiga ingvera
  • 5–6 daiviņas ķiploka
  • 1 tējkarote sāls

Pagatavošana

  1. Ābolus nomizo un sagriež šķēlītēs.
  2. Aprikozes noskalo un sagriež mazos gabaliņos.
  3. Čili piparus noskalo, izņem sēklas un smalki sakapā.
  4. Ingvera saknes gabaliņu, sīpolus un ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā.
  5. Ābolus, aprikozes, ķiplokus, čili, ingveru, sīpolus liek katlā un uz lēnas uguns sutina, līdz āboli ir izšķīduši.
  6. Pievieno cukuru, balzamiko etiķi, samaisa un sutina vēl 15 minūtes.
  7. Karstu pilda tīrās, ar verdošu ūdeni izskalotās burkās un aizvāko.

Komentāri:

Jūsu komentārs: