Recepte

Ābolu drumstalu tartes

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
3 personām
Anna Panna

Autors: Anna Panna

Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi un raidījumu “Gatavo 3”, pasakot pa kādam mīļam vārdam savām “draudzenēm” kūkām, makarūniem vai kapkeikiem. Anna neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.

Sastāvdaļas

Smilšu mīklai:

  • 175 g miltu
  • 25 g pūdercukura
  • 100 g auksta sviesta
  • 1 olas dzeltenums
  • 1 ēdamkarote ūdens 

Krēmam:

  • 3 olu dzeltenumi
  • 20 g kukurūzas cietes
  • 200 g piena vai saldā krējuma
  • 50 g cukura
  • 50 g sviesta
  • 3 āboli
  • 150 g plūmju, aveņu vai citu ogu (var izmantot saldētas)
  • 2 ēdamkarotes cukura

Drumstalām:

  • 50 g cukura
  • 50 g sviesta
  • 100 g miltu

Pagatavošana

  1. Bļodā liek miltus, pūdercukuru un kubiņos sagrieztu sviestu. Ar pirkstu galiem izveido smiltīm līdzīgu konsistenci.
  2. Pievieno olas dzeltenumu un ūdeni un samīca visu kopā, līdz mīkla savēlusies bumbā.
  3. Cepamās formas ietauko ar sviestu un nobārsta ar miltiem. Mīklu izrullē un ieklāj formās. Liekās malas nav nepieciešams nogriezt. Noklāj mīklu ar foliju un ieber tajā baking beans jeb keramikas bumbiņas, lai mīkla nesarautos. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 ºC temperatūrai. Liek cepties tartes 10–12 minūtes. Pēc tam izņem formas no krāsns, noņem foliju ar bumbiņām un cep vēl 10–15 minūtes, līdz visa mīkla vienmērīgi izcepusies zeltaini brūna.
  4. Tikmēr pagatavo vārīto krēmu. Katliņā lej saldo krējumu. Uz lēnas uguns vāra līdz pirmajiem burbulīšiem.
  5. Atsevišķā bļodiņā puto olu dzeltenumus kopā ar cieti un cukuru. Puto, līdz masa kļuvusi gaiši dzeltena. Olu dzeltenumiem mazā strūkliņā pievieno silto krējumu, turpinot putot. Kad viss samaisīts, masu lej atpakaļ katliņā un uz nelielas uguns vāra, līdz masa sabiezējusi. Krēmu liek bļodiņā, pievieno sviestu, rūpīgi iemaisa un ļauj lai atdziest.
  6. Atsevišķā katliņā savāra nomizotus ābolus ar ogām un cukuru, līdz āboli kļuvuši mīksti. Atdzesē.
  7. Pagatavo drumstalas. Miltus, sviestu un cukuru liek bļodiņā un ar pirkstiem izveido drumstalas. Izber tās uz cepamās paplātes un cep krāsnī, kamēr tās kļuvušas zeltaini brūnas.
  8. Saceptajos groziņos liek vārīto krēmu, savārītos ābolus un pa virsu drumstalas.

Komentāri:

Jūsu komentārs: