Recepte

Ābolu un kuskusa pudiņš

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
6 personām

Āboli tiek dēvēti par vissenāko kultivēto augli pasaulē. Tie ir garšīgi gan svaigi, gan dažādi pagatavoti. Piedāvājam pagatavot sacepumu, kurā draudzīgi sadzīvo āboli, rozīnes un kuskuss. Pasniedziet to ar jogurtu vai saldējumu!

Sastāvdaļas

 

  • 250 ml ābolu sulas
  • 200 g kuskusa
  • 1/2 tējkarote kanēļa
  • 1/2 tējkarote kardamona
  • 40 g dzelteno rozīņu
  • 2 lieli āboli
  • 2 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 200 ml turku vai cita bieza jogurta (saldējuma)
  • 1 ēdamkarote eļļas
  • 1 tējkarote kanēļa
  • un 1 tējkarote cukura sacepuma pārkaisīšanai

Pagatavošana

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C.

2. Katliņā ielej sulu, pievieno noskalotas rozīnes, kardamonu, cukuru un kanēli. Visu uzkarsē.

3. Kuskusu ieber bļodiņā un pārlej ar verdošo sulu. Apmaisa un atstāj ~ 10 minūtes, līdz kuskuss uzbriedis.

4. Ar eļļu ietaukotā karstumizturīgā cepamā veidnē liek uzbriedināto kuskusu.

5. Ābolus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs. Ābolu šķēlītes kārto virs kuskusa un visu pārkaisa ar cukuru un kanēli.

6. Cep cepeškrāsnī ~ 25 minūtes.

7. Pasniedz siltu vai aukstu ar turku jogurtu vai saldējumu.

Komentāri:

  • Margo says:

    Pilnīgs dizāsters. Taisījām kopā ar draudzeni. Iesaucām to par nabagu ēdienu. Pat negribējās to garšot.

Jūsu komentārs: