Recepte

Aknu plācenīši sezama sēkliņu garozā

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
6 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 500 g aknu (cūku, teļa)
  • 200 g vistu siržu
  • 1 sīpols
  • 2 kartupeļi
  • 2 baltmaizes šķēles
  • 100 ml piena
  • 6 ēdamkarotes rīvmaizes
  • 1 ēdamkarote sezama sēkliņu
  • sāls, malti melnie pipari
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Aknas un sirdis noskalo, aknām novelk plēves, sagriež nelielos gabaliņos un samaļ.
  2. Kartupeļus un sīpolu notīra, noskalo un samaļ vai sarīvē uz vidēji rupjās rīves.
  3. Maizes šķēles izmērcē pienā.
  4. Bļodā liek sarīvētos kartupeļus, sīpolus un pievieno samalto gaļu.
  5. Pievieno izmērcēto maizi, pāris šķipsniņu sāls un piparus.
  6. Pievieno 3 ēdamkarotes rīvmaizes un visu samaisa viendabīgā masā. Ja masa ir ļoti mīksta, pievieno vēl nedaudz rīvmaizes.
  7. Pārējo rīvmaizi sajauc ar sezama sēkliņām.
  8. Ar mitrām rokām veido nelielus plācenīšus un apvārta tos sagatavotajā maisījumā. Ja masa ir ķepīga, tad kotletītēm rīvmaizi uzkaisa pa virsu.
  9. Uzkarsē pannā eļļu un apcep plācenīšus no abām pusēm skaisti brūnus.
  10. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai kartupeļu biezeni.

 

Variācijas par tēmu:

Aknu plācenīšiem rīvmaizi var aizstāt ar miltiem, nepievienojot kartupeļus.

Aknas labi sader ar dažādiem garšaugiem, tāpēc katra saimniece pēc izvēles var pievienot ķiplokus, timiānu vai šķipsniņu muskatrieksta.

 

Der zināt:

Aknas labāk samalsies, ja pirms malšanas tās, sagrieztas gabaliņos, kādas 10 minūtes ieliksiet saldētavā. Lai aknu garša būtu izteikti maiga, aknas pirms gatavošanas 30 minūtes paturiet pienā.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aknas un sirdis noskalo, aknām novelk plēves, sagriež nelielos gabaliņos un samaļ.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kartupeļus un sīpolu notīra, noskalo un samaļ vai sarīvē uz vidēji rupjās rīves.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maizes šķēles izmērcē pienā.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bļodā liek sarīvētos kartupeļus, sīpolus un pievieno samalto gaļu.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno izmērcēto maizi, pāris šķipsniņu sāls un piparus.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno 3 ēdamkarotes rīvmaizes un visu samaisa viendabīgā masā. Ja masa ir ļoti mīksta, pievieno vēl nedaudz rīvmaizes.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pārējo rīvmaizi sajauc ar sezama sēkliņām.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ar mitrām rokām veido nelielus plācenīšus un apvārta tos sagatavotajā maisījumā. Ja masa ir ķepīga, tad kotletītēm rīvmaizi uzkaisa pa virsu.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē pannā eļļu un apcep plācenīšus no abām pusēm skaisti brūnus.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai kartupeļu biezeni.

Komentāri:

Jūsu komentārs: