Recepte

Alus kūkas

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
6 personām
Anna Panna

Autors: Anna Panna

Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi un raidījumu “Gatavo 3”, pasakot pa kādam mīļam vārdam savām “draudzenēm” kūkām, makarūniem vai kapkeikiem. Anna neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.

Sastāvdaļas

  • 125 g sviesta
  • 100 ml alus
  • 35 g kakao
  • 140 g miltu
  • 1 tējkarote sodas
  • 200 g brūnā cukura
  • 1 ola
  • 80 ml skābā krējuma

Krēmam

  • 100 g sviesta istabas temperatūrā
  • 100 g brūnā cukura
  • 200 g krēmsiera

Pagatavošana

  1. Krāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai.
  2. Mazā katliņā lej alu, sviestu, olu un iesijā kakao.
  3. To liek uz plīts un uz mazas uguns kausē, kamēr sviests izkusis. Atsevišķā traukā iesijā miltus, sodu un pievieno cukuru. Visu rūpīgi samaisa, un pievieno alus maisījumu. Ar putojamo slotiņu to iemaisa, pēc tam pievieno krējumu. Maisa tik ilgi, kamēr visas sastāvdaļas sajaukušās.
  4. Mafinu metāla formā ievieto cepamos papīriņus. Ar mīklu aizpilda 2/3 no formiņas. Cep krāsnī 20–22 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
  5. Pagatavo krēmu. Atsevišķā traukā samaisa krēmsieru kopā ar brūno cukuru, un ļauj tam ievilkties 5 minūtes Tikmēr citā bļodā ar mikseri puto sviestu, līdz tas kļuvis gaišs un pufīgs. Beigās sviestam pievieno krēmsieru, un visu vēlreiz kārtīgi saputo. Masu pilda konditorejas maisiņā, un dekorē atdzisušus kapkeikus.

 

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Krāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai.

Mazā katliņā lej alu, sviestu, olu un iesijā kakao. To liek uz plīts un uz mazas uguns kausē, kamēr sviests izkusis.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Atsevišķā traukā iesijā miltus, sodu un pievieno cukuru. Visu rūpīgi samaisa, un pievieno alus maisījumu. Ar putojamo slotiņu to iemaisa, pēc tam pievieno krējumu. Maisa tik ilgi, kamēr visas sastāvdaļas sajaukušās.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mafinu metāla formā ievieto cepamos papīriņus. Ar mīklu aizpilda 2/3 no formiņas. Cep krāsnī 20–22 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pagatavo krēmu. Atsevišķā traukā samaisa krēmsieru kopā ar brūno cukuru, un ļauj tam ievilkties 5 minūtes Tikmēr citā bļodā ar mikseri puto sviestu, līdz tas kļuvis gaišs un pufīgs. Beigās sviestam pievieno krēmsieru, un visu vēlreiz kārtīgi saputo. Masu pilda konditorejas maisiņā, un dekorē atdzisušus kapkeikus.

Komentāri:

  • Estere says:

    Sveiki. ja alu nepievienu, var ko citu pievienot alu vieta?

    • Liene Vilnīte says:

      Var aizvietot ar vairāk kakao + ūdeni vai kafiju, bet garša nebūs tik izteiksmīga un īpaša, kā gatavojot ar alu.

Jūsu komentārs: