Recepte

Apelsīnu krēms ar pistāciju kraukšķiem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
4 personām

Ļoti salds un bagātīgs deserts. Saldummīļi novērtēs, bet pārējiem ieteicams servēt nelielās porcijās. Lielisks brīvdienu pusdienu noslēgums.

Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 100 g baltās šokolādes
  • 180 g krēmsiera
  • 40 g sviesta
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1 apelsīns
  • 200 g saldā krējuma
  • 60 g lobītu nesālītu pistāciju
  • 30 g želatīna

 

Pagatavošana

1. Sakuļ saldo krējumu ar 1 ēdamkaroti cukura. Pievieno krēmsieru, un visu sakuļ viendabīgā masā.

2. Aplej želatīnu ar siltu ūdeni, un pāris minūtes ļauj tam uzbriest.

3. Nelielā katliņā ūdens peldē izkausē balto šokolādi un sviestu.

4. Saldā krējuma un svaigā siera masai pievieno izkausētās šokolādes masu un izmaisa. No ½ apelsīna norīvē miziņu un izspiež sulu, ko arī pievieno masai kopā ar uzbriedināto želatīnu. Visu kārtīgi izmaisa, salej nelielās glāzītes, un ieliek uz 1 stundu ledusskapī sastingt.

5. Tikmēr sagatavo pistāciju kraukšķus. Pistācijas smalki sakapā. Sakarsētā pannā iespiež atlikušā apelsīna sulu, un tajā izkausē 1 ēdamkaroti cukura, veidojot karameli. Tajā ieber un izmaisa sakapātās pistācijas, veidojot viendabīgu masu.

6. Ar tējkaroti uz cepamā papīra veido plānas pistāciju masas plāksnītes. Tas jādara ļoti uzmanīgi, jo pistāciju masa ir ļoti karsta un ātri atdziest. Gatavās plāksnītes novieto ledusskapī vai kādā citā aukstā vietā, lai sastingst.

7. Sastingušu krēmu dekorē ar apelsīna miziņām un pasniedz ar pistāciju kraukšķiem.

 

1. pagatavošanas solis
ApelsinuPistacijuKrems_1

1. Sakuļ saldo krējumu ar 1 ēdamkaroti cukura. Pievieno krēmsieru, un visu sakuļ viendabīgā masā.

 

 

 

 

 

2. pagatavošanas solis
ApelsinuPistacijuKrems_2

2. Aplej želatīnu ar siltu ūdeni, un pāris minūtes ļauj tam uzbriest.

3. pagatavošanas solis
ApelsinuPistacijuKrems_3

3. Nelielā katliņā ūdens peldē izkausē balto šokolādi un sviestu.

4. pagatavošanas solis
ApelsinuPistacijuKrems_4

4. Saldā krējuma un svaigā siera masai pievieno izkausētās šokolādes masu un izmaisa. No ½ apelsīna norīvē miziņu un izspiež sulu, ko arī pievieno masai kopā ar uzbriedināto želatīnu. Visu kārtīgi izmaisa, salej nelielās glāzītes, un ieliek uz 1 stundu ledusskapī sastingt.

5. pagatavošanas solis
ApelsinuPistacijuKrems_5

5. Tikmēr sagatavo pistāciju kraukšķus. Pistācijas smalki sakapā. Sakarsētā pannā iespiež atlikušā apelsīna sulu, un tajā izkausē 1 ēdamkaroti cukura, veidojot karameli. Tajā ieber un izmaisa sakapātās pistācijas, veidojot viendabīgu masu.

6. pagatavošanas solis
ApelsinuPistacijuKrems_6

6. Ar tējkaroti uz cepamā papīra veido plānas pistāciju masas plāksnītes. Tas jādara ļoti uzmanīgi, jo pistāciju masa ir ļoti karsta un ātri atdziest. Gatavās plāksnītes novieto ledusskapī vai kādā citā aukstā vietā, lai sastingst.

 

7. pagatavošanas solis
_I7A0915_resize

7. Sastingušu krēmu dekorē ar apelsīna miziņām un pasniedz ar pistāciju kraukšķiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: