Recepte

Apelsīnu magoņu kūka

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
12 personām

Kūka pārsteidz ar krāšņo izskatu un lielisko garšu salikumu. Kas to būtu domājis, ka vietējās magones tik labi papildinās dienvidnieciskos apelsīnus.

Anna Panna

Autors: Anna Panna

Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi un raidījumu “Gatavo 3”, pasakot pa kādam mīļam vārdam savām “draudzenēm” kūkām, makarūniem vai kapkeikiem. Anna neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.

Sastāvdaļas

  • 4 olas
  • 100 g magoņu
  • 120 g olīveļļas
  • 200 g cukura
  • 250 g miltu
  • 4 apelsīnu miziņa, 2 apelsīnu sula
  • 3 tējkarotes cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls
  • 200 g skābā krējuma vai tīrkultūras

Krēmam:

  • 120 g krēmsiera
  • 60 g sviesta istabas temperatūrā
  • 60 g pūdercukura

Pagatavošana

  1. Lielā bļodā sajauc olas, apelsīnu miziņas, magones un cukuru, līdz izveidojas gaiša, viendabīga masa.
  2. Pievieno eļļu, iesijā miltus un cepamo pulveri. Sastāvdaļas rūpīgi sacilā kopā.
  3. Pievieno skābo krējumu un apelsīnu sulu.
  4. Masu lej ietaukotā, ar cepamo papīru izklātā formā un cep 170°C temperatūrā 45 minūtes līdz 1 stundai. Pēc cepšanas atdzesē 1–2 stundas.
  5. Pagatavo krēmu: bļodā sakuļ sviestu un pūdercukuru, līdz izveidojas viendabīga masa, pievieno krēmsieru un samaisa.
  6. Kūku dekorē ar krēmu īsi pirms pasniegšanas, kad tā ir pilnībā atdzisusi.

Komentāri:

Jūsu komentārs: