Recepte

Apelsīnu sulā štovēti kāposti

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
ilgāk par 2 h
12 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 3 kg skābētu kāpostu
  • 2-3 apelsīni
  • 150 g brūnais cukurs (pēc garšas)
  • 2-3 ēdamkarotes kausētu cūku tauku vai eļļas
  • 2 ēdamkarotes ķimeņu
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Lielā katlā liek kāpostus un pārlej ar 1 l ūdens. Visu uzvāra un pusstundu atstāj sautēties uz lēnas uguns. Tad pievieno cūku taukus un ķimenes. Visu kārtīgi samaisa un turpina sautēt.
  2. Apelsīnus nomazgā un izspiež no tiem sulu, ko pievieno kāpostiem.
  3. Tad pievieno arī cukuru. Visu rūpīgi samaisa un turpina sautēt. Šajā brīdī būtu vēlams kāpostus nogaršot un, ja nepieciešams, pievienot sāli.
  4. Sautēšanas laiks ir apmēram 1-1,5 stundas. Ir saimnieces, kas kāpostus uz lēnas uguns sautē pat līdz 3 stundām, uzskatot, ka kāpostu garša tikai uzlabojas. Ja laiks atļauj, varat pamēģināt arī šādu ilgo sautēšanas veidu. Visu sautēšanas laiku katls ir jāuzmana, ik pa brīdim kāpostus apmaisot. Ja katla dibenā šķidrums ir izvārījies, tas jāpielej, citādi kāposti piedegs.
1. pagatavošanas solis
Apelsinu kaposti_1

Lielā katlā liek kāpostus un pārlej ar 1 l ūdens. Visu uzvāra un pusstundu atstāj sautēties uz lēnas uguns. Tad pievieno cūku taukus un ķimenes. Visu kārtīgi samaisa un turpina sautēt.

2. pagatavošanas solis
Apelsinu kaposti_2

Apelsīnus nomazgā un izspiež no tiem sulu, ko pievieno kāpostiem.

3. pagatavošanas solis
Apelsinu kaposti_3

Tad pievieno arī cukuru. Visu rūpīgi samaisa un turpina sautēt. Šajā brīdī būtu vēlams kāpostus nogaršot un, ja nepieciešams, pievienot sāli.

4. pagatavošanas solis
Kaposti_4

Sautēšanas laiks ir apmēram 1-1,5 stundas. Ir saimnieces, kas kāpostus uz lēnas uguns sautē pat līdz 3 stundām, uzskatot, ka kāpostu garša tikai uzlabojas. Ja laiks atļauj, varat pamēģināt arī šādu ilgo sautēšanas veidu. Visu sautēšanas laiku katls ir jāuzmana, ik pa brīdim kāpostus apmaisot. Ja katla dibenā šķidrums ir izvārījies, tas jāpielej, citādi kāposti piedegs.

Komentāri:

Jūsu komentārs: