Recepte

Apelsīnu un mandeļu kūka

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
ilgāk par 2 h
8 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 7 saldi apelsīni
  • 0,5 glāzes (~ 150 g) miltu
  • 175 g maltu mandeļu
  • 0,5 tējkarotes cepamā pulvera
  • 0,5 tējkarotes sāls
  • 6 olas
  • 100 g + 1 ēdamkarote cukura
  • 2–3 ēdamkarotes želejas cukura

Rotājumam ar maskarpone krēmu:

  • 250g maskarpones krēma
  • sula no 1 apelsīna
  • cukurs pēc garšas
  • apaļā kūkas veidne 22 cm/dm
  • sviests veidnes ietaukošanai
  • cepamais papīrs

 

Pagatavošana

  1. 4 nemizotus apelsīnus veselus liek dziļā katlā, pārej ar aukstu ūdeni. Uzvāra, samazina liesmu un gatavo ~ 1,5–2 stundas.
  2. Vārītos apelsīnus atdzesē, pārgriež uz pusēm, izņem sēklas.
  3. Apelsīnus sablendē viendabīgā biezenī.
  4. Mandeles sasmalcina piestā vai sabendē.
  5. Olas sakuļ ar 100 g cukura krēmīgā gaišā masā.
  6. Olu masai pievieno miltus, cepamo pulveri un šķipsniņu sāls.
  7. Pievieno mandeles, un visu izmaisa.
  8. Visbeidzot pievieno apelsīnu biezeni. Samaisa.
  9. Tortes veidnē ieklāj cepamo papīru un ietauko malas. Masu lej veidnē un cep ~ 1 stundu 180 °C temperatūrā. Kūkas gatavību pārbauda ar koka irbulīti – ja mīkla nelīp, kūka gatava.
  10. Atlikušos apelsīnus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos. Katlā ielej ¾ glāzes ūdens un 1 ēdamkaroti cukura. Karsē, līdz cukurs ir izkusis. Pievieno apelsīnu gabaliņus, un gatavo, līdz šķidrums ir gandrīz iztvaikojis. Pievieno želejas cukuru, uzvāra. Kad apelsīnu marmelāde ir padzisusi, ar to rotā kūku.
1. pagatavošanas solis
Torte-1

4 nemizotus apelsīnus veselus liek dziļā katlā, pārej ar aukstu ūdeni. Uzvāra, samazina liesmu un gatavo ~ 1,5–2 stundas.

2. pagatavošanas solis
Torte-2

Vārītos apelsīnus atdzesē, pārgriež uz pusēm, izņem sēklas.

3. pagatavošanas solis
Torte-3

Apelsīnus sablendē viendabīgā biezenī.

4. pagatavošanas solis
Torte-4

Mandeles sasmalcina piestā vai sabendē.

5. pagatavošanas solis
Torte-5

Olas sakuļ ar 100 g cukura krēmīgā gaišā masā.

6. pagatavošanas solis
Torte-6

Olu masai pievieno miltus, cepamo pulveri un šķipsniņu sāls.

7. pagatavošanas solis
Torte-7

Pievieno mandeles, un visu izmaisa.

8. pagatavošanas solis
Torte-8

Visbeidzot pievieno apelsīnu biezeni. Samaisa.

9. pagatavošanas solis
Torte-9

Tortes veidnē ieklāj cepamo papīru un ietauko malas. Masu lej veidnē un cep ~ 1 stundu 180 °C temperatūrā. Kūkas gatavību pārbauda ar koka irbulīti – ja mīkla nelīp, kūka gatava.

10. pagatavošanas solis
Torte-10

Atlikušos apelsīnus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos. Katlā ielej ¾ glāzes ūdens un 1 ēdamkaroti cukura. Karsē, līdz cukurs ir izkusis. Pievieno apelsīnu gabaliņus, un gatavo, līdz šķidrums ir gandrīz iztvaikojis. Pievieno želejas cukuru, uzvāra. Kad apelsīnu marmelāde ir padzisusi, ar to rotā kūku.

Komentāri:

Jūsu komentārs: