Recepte

Apelsīnu, zaļo lapu un grauzdiņu salāti

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
4 personām

Pagatavojiet šos vieglos un sulīgos salātus! Apelsīnu gabaliņi salātiem piešķirs sulīgumu, bet citronu sinepju mērce – pikantumu!

Sastāvdaļas

  • 1 liels apelsīns
  • 200 g zaļo lapu salātu
  • 4 šķēles pilngraudu maizes
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 3 ēdamkarotes pistāciju

Mērcei:

  • 1/2 citrona sulas
  • 3 ēdamkarotes Extra virgin olīveļļas
  • 1 tējkarote sinepju

Pagatavošana

1. Salātlapas noskalo un nosusina. Ķiploka daiviņu notīra.

2. Maizes šķēles uzgrauzdē tosterī vai cepeškrāsnī. Tad tās ierīvē ar ķiploku un sagriež mazos gabaliņos. Pistācijas sadrupina.

3. Apelsīnu nomizo, ar asu nazi izfilē mīkstumu un sagriež mazos gabaliņos.

4. Lielā bļodā liek salātlapas, pievieno apelsīnu gabaliņus un pārber ar maizes grauzdiņiem un pistācijām.

5. Viendabīgā mērcē sajauc citrona sulu, olīveļļu un sinepes. Mērci pārlej pāri salātiem un tūlīt pasniedz.

Komentāri:

Jūsu komentārs: