Recepte

Aprikozes ar kardamona cepumu drupačām sulīgā vīna mērcītē

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
2 personām
Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

  • 8 aprikozes
  • 6 smilšu cepumi, piemēram, “Selga”
  • 4 kardamona pākstis vai 0,5 tējkarotes malta kardamona
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 4 ēdamkarotes sviesta + nedaudz formas ieziešanai
  • 1 vaniļas pāksts vai vaniļas cukurs
  • 50 ml salda vīna vai liķiera

Pagatavošana

  1. Sagatavo cepumu drupačas.
  2. Cepumus saberž līdz rīvmaizes konsistencei.
  3. Kardamona pākstis saberž pulverī, miziņas izlasa ārā. Var izmantot arī gatavu kardamona pulveri.
  4. Sviestu izkausē. Visu samaisa kopā un ar rokām saveido drupačas.
  5. Drupačas liek cepešplātī uz cepamā papīra un grauzdē 150 °C temperatūrā 10 minūtes, kamēr tās kļūst viegli brūnas.
  6. Drupačas izņem no krāsns un atdzesē. Aprikozes nomazgā, pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus.
  7. Vaniļas pākstij izņem sēklas.
  8. Vaniļu samaisa ar cukuru.
  9. Cepamo trauku ieziež ar sviestu, aprikožu pusītes izklāj ar apaļumu uz leju. Cukura maisījumu bagātīgi pārkaisa aprikozēm.
  10. Augļus pārlej ar deserta vīnu vai vieglu liķieri un liek cepties 180 °C temperatūrā ~ 25 minūtes, kamēr aprikozes kļūst nedaudz mīkstas.
  11. Augļus pasniedz, pārkaisītus ar cepumu drupačām un rotātus ar kārtīgu vaniļas saldējuma bumbu.

 

Der zināt:

Aprikozes ir bagātas ar dažādiem mikroelementiem, tās satur daudz dzelzs, kālija, magnija, kā arī fosforu, kalciju, nātriju, pat tādus retus mikroelementus kā molibdēnu, niķeli un titānu, tās satur arī organiskās skābes.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sagatavo cepumu drupačas.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cepumus saberž līdz rīvmaizes konsistencei.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kardamona pākstis saberž pulverī, miziņas izlasa ārā. Var izmantot arī gatavu kardamona pulveri.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sviestu izkausē. Visu samaisa kopā un ar rokām saveido drupačas.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Drupačas liek cepešplātī uz cepamā papīra un grauzdē 150 °C temperatūrā 10 minūtes, kamēr tās kļūst viegli brūnas.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Drupačas izņem no krāsns un atdzesē. Aprikozes nomazgā, pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaniļas pākstij izņem sēklas.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaniļu samaisa ar cukuru.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cepamo trauku ieziež ar sviestu, aprikožu pusītes izklāj ar apaļumu uz leju. Cukura maisījumu bagātīgi pārkaisa aprikozēm.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Augļus pārlej ar deserta vīnu vai vieglu liķieri un liek cepties 180 °C temperatūrā ~ 25 minūtes, kamēr aprikozes kļūst nedaudz mīkstas.

11. pagatavošanas solis
Aprikozu deserts

Augļus pasniedz, pārkaisītus ar cepumu drupačām un rotātus ar kārtīgu vaniļas saldējuma bumbu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: