Recepte

Aprikožu pīrāgs ar bazilika vārīto krēmu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
8 personām

Šajā receptē var izmanto žāvētus augļus, taču ja izdodas veikalā atrast svaigas aprikozes – deserts kļūs neaizstājams.

Anna Panna

Autors: Anna Panna

Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi un raidījumu “Gatavo 3”, pasakot pa kādam mīļam vārdam savām “draudzenēm” kūkām, makarūniem vai kapkeikiem. Anna neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 2 olas dzeltenumi
  • 110g sviests istabas temp.
  • šķipsna sāls
  • 50g pūdercukurs
  • 160 g milti

Bazilika krēms:

  • Sauja baziliks
  • 250g kokosriekstu piens
  • 2 olas
  • 100g brūnais cukurs
  • 150g aprikozes

Pagatavošana

  1. Bļodā samīca kopā sviestu ar miltiem, pūdercukuru un sāli līdz izveidojušās drumstalas. Pievieno olas dzeltenumus un mīklu samīca vienveidīgā bumbā, ietin pārtikas plēvē un atdzesē.
  2. Tikmēr katliņā vāra kokosriekstu pienu kopā ar baziliku un ½ cukuru.
  3. Nelielā bļodiņā sakuļ olas kopā ar atlikušo cukuru. Kad piens uzmetis pirmos burbuļus to pielej klāt olām nepārtraukti putojot. Pēc tam visu lej atpakaļ katliņā un vāra līdz krēms sabiezē. Pēc vārīšanas atdzesē.
  4. Smilšu mīklu izņem no ledusskapja un izrullē. To ieklāj cepamajā formā un cep krāsnī 190 grādos 15 minūtes.
  5. Kad krēms atdzisis to lej izceptajā tartes formā un pārklāj ar sagrieztām aprikozēm. Liek ledusskapī uz 2-3h lai krēms nostāvas.

Komentāri:

Jūsu komentārs: