Recepte

Aprikožu un auzu pārslu deserts

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
ilgāk par 2 h
4 personām
Anna Panna

Autors: Anna Panna

Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi un raidījumu “Gatavo 3”, pasakot pa kādam mīļam vārdam savām “draudzenēm” kūkām, makarūniem vai kapkeikiem. Anna neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.

Sastāvdaļas

  • sauja žāvētu aprikožu
  • 8 svaigas aprikozes vai 3 nektarīni
  • 1 ēdamkarote medus vai 2 ēdamkarotes cukura
  • vaniļas ekstrakts
  • 200 g pilngraudu auzu pārslu
  • 100 g dažādu riekstu
  • 2 ēdamkarotes brūnā cukura
  • žāvēti augļi pēc izvēles
Krēmam
  • 250 g maskarpones siera
  • 100 ml Islandes jogurta
  • 100 ml saldā krējuma
  • 1 ēdamkarote kanēļa
  • cukurs pēc garšas

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai. Cepamo pannu noklāj ar cepamo papīru.
  2. Auzu pārslas kopā ar riekstiem un cukuru apmaisa un ber uz pannas. Ja vēlas, var pievienot godži ogas, kokosriekstu skaidiņas u.c. žāvētus enerģijas avotus.
  3. Liek krāsnī grauzdēties uz 10–15 minūtēm, līdz muslis ir kļuvis zeltaini brūns. Pēc grauzdēšanas atdzesē.
  4. Tikmēr pagatavo aprikozes. Gan svaigās, gan žāvētās aprikozes sagriež nelielos gabaliņos un liek nelielā katliņā. Pievieno cukuru, vaniļas ekstraktu pēc garšas (ne vairāk kā 1 ēdamkaroti). Vāra, līdz auglīši kļuvuši mīksti. Atdzesē.
  5. Pagatavo krēmu. Maskarponi un jogurtu liek bļodiņā un samaisa, līdz iegūta viendabīga masa. Pievieno kanēli un cukuru, ja šķiet, ka krēms ir par skābu. Iemaisa. Beidzamo pievieno saldo krējumu un ar rokas putojamo slotiņu to ieputo.
  6. Desertu kārto trauciņos vai burciņās šādā secībā – muslis, krēms, auglīši. Pēc pagatavošanas tam jāpastāv 1–2 stundas, lai desertiņš ievelkas.
  7. Ja muslis pēc desertu pagatavošanas paliek pāri, uzglabā to plastmasas kārbiņā un ēd brokastīs ar pienu vai jogurtu.

Komentāri:

  • mans says:

    nav skaidrrs, kapec tadi ‘navaroti’ ka Islandes jogurts??? vai grieku?? Grieku – nu tads, nekads…. ja kads lietos Tukuma , tad fui???
    man tei gaisa atmina, ka viena kuku meistare cepa shifona biskvitu. Anglu val. – sponge – macalka…. kur te shifons????

Jūsu komentārs: