Recepte

Ar austrumu noslēpumu pildīti cukini podiņi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
6 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 6 apaļi, nelieli cukini (var aizstāt ar parastas formas kabačiem vai cukini). Katram cilvēkam rēķiniet 1 apaļo vai ½ parastās formas dārzeni
  • 500 g maltas liellopa vai jēra gaļas
  • 5- 6 vidēji lieluma tomāti
  • ½ tējkarote kanēļa
  • 4 ēdamkarotes rozīnes
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 liels sīpols
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 100 ml skābā krējuma
  • sāls un svaigi malti melnie pipari – pēc garšas
  • svaigs vai kaltēts timiāns

Pagatavošana

  1. Ieslēdz cepeškrāsni, noregulējot to uz 180 grādu temperatūru. Kamēr cepeškrāsns iesilst, gatavo pildījumu. Uz pannas uzkarsē eļļu un apcep smalki sasmalcinātus sīpolus un ķiplokus.
  2. Liek bļodā malto gaļu (ļoti ieteicams izmantot svaigu, samaltu šķiņķi (veikalā var palūgt to samalt). Tad gaļa būs kvalitatīva). Pievieno saceptos sīpolus un ķiplokus, rozīnes (tās ieteicams pirms tam noplaucēt ar verdošu ūdeni), kanēli, piparus, 2 ēdamkarotes skābā krējuma. Visu samīca viendabīgā masā.
  3. Sagatavo cukini podiņus. Ja izmanto apaļos cukini, tad tiem nogriež cepurīti un ar karoti rūpīgi izgrebj mīkstumu.
  4. To mīkstuma daļu, kas ir bez sēklām, smalki sakapā un pievieno maltās gaļas pildījumam. Vēlreiz samīca pildījumu.
  5. Piepilda podiņus līdz malām pilnus ar iegūto maltās gaļas masu un kārto uz pannas. Mērcei blanšē tomātus, tos katliņā aplejot ar verdošu ūdeni, iegriežot ar nazi krustiņu un novelkot miziņu.
  6. Tomātus sasmalcina aptuveni 1 cm lielos kubiņos un izkārto uz pannas apkārt cukini podiņiem. Pārkaisa tomātus ar nedaudz sāli un pipariem, izrotā ar svaiga timiāna zariņiem vai uzber šķipsniņu kaltēta timiāna.
  7. Liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep 45 minūtes. Ēdiens ir gatavs, kad cukini ir mīksts ( to var pārbaudīt, cukini viegli iegriežot ar nazi) un gaļas cepurīte ir gaiši brūna. Cukini podiņus pasniedz karstus, katru porciju pārlejot ar tomātu mērci no pannas un ēdamkaroti skābā krējuma.

 

Variācijas par tēmu:

Var izmantot arī milzīgu, pāraugušu kabaci vai cukini, tikai šādā gadījumā iesakām tam nomizot mizu.

Veģetārieši šajā receptē gaļu var aizstāt ar rīsiem un sieru – novāra 250 g rīsus un sajauc ar 2 olām un 100 g rīvēta siera. Pārējās sastāvdaļas paliek tās pašas.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ieslēdz cepeškrāsni, noregulējot to uz 180 grādu temperatūru. Kamēr cepeškrāsns iesilst, gatavo pildījumu. Uz pannas uzkarsē eļļu un apcep smalki sasmalcinātus sīpolus un ķiplokus.

2. pagatavošanas solis
Cukini-2

Liek bļodā malto gaļu (ļoti ieteicams izmantot svaigu, samaltu šķiņķi (veikalā var palūgt to samalt). Tad gaļa būs kvalitatīva). Pievieno saceptos sīpolus un ķiplokus, rozīnes (tās ieteicams pirms tam noplaucēt ar verdošu ūdeni), kanēli, piparus, 2 ēdamkarotes skābā krējuma. Visu samīca viendabīgā masā.

3. pagatavošanas solis
Cukini-3

Sagatavo cukini podiņus. Ja izmanto apaļos cukini, tad tiem nogriež cepurīti un ar karoti rūpīgi izgrebj mīkstumu.

4. pagatavošanas solis
Cukini-4

To mīkstuma daļu, kas ir bez sēklām, smalki sakapā un pievieno maltās gaļas pildījumam. Vēlreiz samīca pildījumu.

5. pagatavošanas solis
Cukini-5

Piepilda podiņus līdz malām pilnus ar iegūto maltās gaļas masu un kārto uz pannas. Mērcei blanšē tomātus, tos katliņā aplejot ar verdošu ūdeni, iegriežot ar nazi krustiņu un novelkot miziņu.

6. pagatavošanas solis
Cukini-6

Tomātus sasmalcina aptuveni 1 cm lielos kubiņos un izkārto uz pannas apkārt cukini podiņiem. Pārkaisa tomātus ar nedaudz sāli un pipariem, izrotā ar svaiga timiāna zariņiem vai uzber šķipsniņu kaltēta timiāna.

7. pagatavošanas solis
Cukini-7

Liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep 45 minūtes. Ēdiens ir gatavs, kad cukini ir mīksts ( to var pārbaudīt, cukini viegli iegriežot ar nazi) un gaļas cepurīte ir gaiši brūna. Cukini podiņus pasniedz karstus, katru porciju pārlejot ar tomātu mērci no pannas un ēdamkaroti skābā krējuma.

Komentāri:

Jūsu komentārs: