Recepte

Ar dārzeņiem cepts tītara šķiņķis

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
4 personām

Tītara gaļa ir jaunums Latvijas tirgū. Iesakām to izmēģināt. Tā būs viegla un maiga maltīte. Izmantojiet garšaugus un garšsaknes pēc savas izvēles!

Sastāvdaļas

  • 1 vai 2 tītara šķiņķi
  • 6-7 kartupeļi
  • 3 burkāni
  • 1 Savojas kāposts
  • 3-4 tomāti
  • 2 ķiploka galviņas
  • 1 liels sīpols
  • angļu sinepes
  • 1 tējkarote ķimeņu
  • sāls, malti melnie pipari
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

1. Gaļu noskalo un nosusina. Ierīvē ar sinepēm un liek karstumizturīgā cepeša veidnē.

2. Kartupeļus un burkānus notīra un nomazgā. Kartupeļus sagriež 4 daļās. Burkānus pārgriež gareniski uz pusēm. Sadala 3 daļās. Sīpolu nomizo un sagriež 4 daļās. Ķiploka galviņas pārgriež gareniski uz pusēm. Tomātus noskalo un pārgriež uz pusēm. Kāpostu sagriež palielos gabalos.

3. Lielā bļodā ieber kartupeļus, burkānus un kāpostu. Pārkaisa ar sāli un ķimenēm un pārlej ar 3-4 ēdamkarotēm eļļas. Ar rokām visu sacilā. Saknes kārto uz veidnes apkārt gaļai. Pievieno tomātu, sīpolu un ķiploku pusītes. Traukam uzliek vāku vai pārsedz ar foliju.

4. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C un liek cepties gaļu un saknes. Cep ~ 1,5 stundu. Cepšanas laikā uzmana, lai traukā neiztvaikotu šķidrums. Nepieciešamības gadījumā var pievienot verdošu ūdeni.

5. Pasniedz sagrieztu šķēlēs.

Komentāri:

Jūsu komentārs: