Recepte

Ar kukurūzu un bekonu pildīta vista “Frango recheado”

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Prasa meistarību
līdz 2 h
6 personām
Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

  • 1 vista
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 lauru lapas
  • buntīte pētersīļu
  • ½ citrona sulas vai 100 ml sausa baltvīna

Pildījumam:

  • 4–5 šķēles tostermaizes bez garozas
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • 1 sīpols
  • 100 g bekona
  • 1 bundžiņa kukurūzas (~ 400 g)
  • buntīte pētersīļu
  • sāls un malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Sagatavo garšvielas vistas marinēšanai. Ķiplokus nomizo un sasmalcina, lauru lapas saberž, pētersīļus sakapā.
  2. Vistu noskalo un nosusina ar papīra dvieli, liek traukā, apbārsta ar garšsaknēm, sāli un pipariem, pārspiež pāri ½ citrona sulas un apslaka ar eļļu. Visu iemasē vistas ādā.
  3. Trauku pārvelk ar pārtikas plēvi un pa nakti atstāj marinēties ledusskapī.
  4. Sīpolu nomizo un smalki sakapā. Bekonu sagriež mazos gabaliņos. Uz lēnas uguns karstā eļļā cep sīpolus un bekonu. Pievieno kukurūzu un ļauj masai pacepties vēl 5 minūtes. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
  5. Virtuves kombainā vai tāpat uz dēlīša sasmalcina apgrauzdētu maizi. Pievieno to pildījumam pannā un visu kārtīgi samaisa. Pildījumam ļauj atdzist.
  6. Nākamajā dienā izņem vistu no marinādes un piepilda to ar sagatavoto pildījuma masu. Lai pildījums nekristu ārā, atvērto galu aizšuj ar adatu un diegu vai aizsprauž ar zobu bakstāmiem.
  7. Vistu ievieto cepamtraukā, kas ieziests ar eļļu.
  8. Trauku pārklāj ar foliju un 30 minūtes cep apmēram 175 0C temperatūrā. Pēc tam foliju noņem un turpina cept vistu vēl aptuveni 20–30 minūtes, līdz tā kļūst zeltaini brūna. Vistu pasniedz karstu.
  9. Vistu pasniedz karstu.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sagatavo garšvielas vistas marinēšanai. Ķiplokus nomizo un sasmalcina, lauru lapas saberž, pētersīļus sakapā.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vistu noskalo un nosusina ar papīra dvieli, liek traukā, apbārsta ar garšsaknēm, sāli un pipariem, pārspiež pāri ½ citrona sulas un apslaka ar eļļu. Visu iemasē vistas ādā.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Trauku pārvelk ar pārtikas plēvi un pa nakti atstāj marinēties ledusskapī.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sīpolu nomizo un smalki sakapā. Bekonu sagriež mazos gabaliņos. Uz lēnas uguns karstā eļļā cep sīpolus un bekonu. Pievieno kukurūzu un ļauj masai pacepties vēl 5 minūtes. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Virtuves kombainā vai tāpat uz dēlīša sasmalcina apgrauzdētu maizi. Pievieno to pildījumam pannā un visu kārtīgi samaisa. Pildījumam ļauj atdzist.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nākamajā dienā izņem vistu no marinādes un piepilda to ar sagatavoto pildījuma masu. Lai pildījums nekristu ārā, atvērto galu aizšuj ar adatu un diegu vai aizsprauž ar zobu bakstāmiem.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vistu ievieto cepamtraukā, kas ieziests ar eļļu.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Trauku pārklāj ar foliju un 30 minūtes cep apmēram 175 0C temperatūrā. Pēc tam foliju noņem un turpina cept vistu vēl aptuveni 20–30 minūtes, līdz tā kļūst zeltaini brūna. Vistu pasniedz karstu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: