Recepte

Ar kuskusu pildīta sarkanā paprika

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām

Skaista paprikas mājiņa, kas piepildīta ar aromātisku kuskusu – tā ir īsteni veselīga maltīte. Šoreiz daudzveidīgajam kuskusam, kas tik viegli pieņem piedevu garšas, pievienojām saldas rozīnes un aromātiskus vasaras zaļumus.

Ja vēlaties vēl ko sātīgāku, papildiniet šo recepti ar apceptiem gaļas vai zivs gabaliņiem.

Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 4 sarkanās paprikas
  • 1 sīpols
  • 1 tējkarote olīveļļas
  • 175 g kuskusa
  • 25 g rozīņu
  • 2 tējkarotes sasmalcinātu zaļumu
  • sāls, malti melnie pipari
  • folija, eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Papriku noskalo. Vienā sānu malā iegriež un ar karoti izņem sēklas.
  2. Sīpolu notīra un sasmalcina. Pannā uzkarsē eļļu un cep sīpolus 2-3 minūtes, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
  3. Uzvāra ūdeni un pārlej pāri kuskusam un rozīnēm proporcijā 1:2, pievienojot olīveļļu Traukam uzliek vāku un ļauj kuskusam 5 minūtes uzbriest. Tad pievieno saceptos sīpolus un sasmalcinātos zaļumus. Visu samaisa. Pēc garšas pievieno sāli un maltus melnos piparus.
  4. Paprikā ar karoti no vienas malas ieliek maisījumu. Pilda apmēram ¾ no paprikas pāksts, jo kuskuss vēl uzbriedīs.
  5. Papriku ietin folijā un liek uz grila cepties ~ 20 minūtes. Pēdējās 5 minūtes papriku cep bez folijas, lai paprikas miziņa viegli apdeg. Pasniedz karstas ar zaļo lapu salātiem un svaigu maizi.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Papriku noskalo. Vienā sānu malā iegriež un ar karoti izņem sēklas.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sīpolu notīra un sasmalcina. Pannā uzkarsē eļļu un cep sīpolus 2-3 minūtes, līdz tie kļūst caurspīdīgi.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzvāra ūdeni un pārlej pāri kuskusam un rozīnēm proporcijā 1:2, pievienojot olīveļļu Traukam uzliek vāku un ļauj kuskusam 5 minūtes uzbriest. Tad pievieno saceptos sīpolus un sasmalcinātos zaļumus. Visu samaisa. Pēc garšas pievieno sāli un maltus melnos piparus.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paprikā ar karoti no vienas malas ieliek maisījumu. Pilda apmēram ¾ no paprikas pāksts, jo kuskuss vēl uzbriedīs.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Papriku ietin folijā un liek uz grila cepties ~ 20 minūtes. Pēdējās 5 minūtes papriku cep bez folijas, lai paprikas miziņa viegli apdeg. Pasniedz karstas ar zaļo lapu salātiem un svaigu maizi.

Komentāri:

Jūsu komentārs: