Recepte

Ar sieru pildīti šampinjoni

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
3 personām

Vienkārša un ātra veģetārā uzkoda, kas pa spēkam būs katram un garšos gan lieliem gan maziem.

P.S.: un pāri palikušos kātiņus iesakām sacept sēņu zupai. Recepti meklējiet zupu sadaļā.

Inga Sunepa

Autors: Inga Sunepa

Inga ir mūsu muzikālā pavāre – triju bērnu mamma, talantīga čelliste, kas skaņu burvību spēj uzburt arī virtuvē. Inga atklāj, kā strādājošai sievietei savai triju bērnu ģimenei pagatavot pilnvērtīgu maltīti arī tad, kad naudas ir pavisam maz un ģimenes locekļu vēlmes nav vienotas.

Sastāvdaļas

  • 12 lieli šampinjoni
  • 2 ēdamkarotes bazilika pesto
  • 100 g fetaki siera
  • ¼ kārbiņa kausētā klasiskā Dzintara

Pagatavošana

  1. Sēnēm izlauž kātiņus. Tos šai receptē nevajadzēs.
  2. Fetaki sieru liek bļodiņā, pievieno bazilika pesto un sajauc viendabīgā pildījuma masā.
  3. Sēņu cepurītes piepilda līdz malām pilnas ar siera masu.
  4. Katru cepurīti apsmērē ar kausēto sieru.
  5. Sēnes kārto uz pannas vai grila restes. Cep uz grila vai līdz 200 g sakarsētā cepeškrāsnī ~15 minūtes. Ja mājās nav cepeškrāsns, šo burvīgo sēņu uzkodu var pagatavot arī uz pannas, zem vāka.

 

Variācijas par tēmu.

Dzintara kausētais siers tagad pieejams ar dažādām garšām. Izmēģiniet šo recepti ar baraviku piedevu vai zaļumiem vai šķiņķi.

1. pagatavošanas solis
Sampinjoni_2

Sēnēm izlauž kātiņus. Tos šai receptē nevajadzēs.

Fetaki sieru liek bļodiņā, pievieno bazilika pesto un sajauc viendabīgā pildījuma masā.

2. pagatavošanas solis
Sampinjoni_3

Sēņu cepurītes piepilda līdz malām pilnas ar siera masu.

3. pagatavošanas solis
Sampinjoni_4

Katru cepurīti apsmērē ar kausēto sieru.

4. pagatavošanas solis
Sampinjoni_5

Sēnes kārto uz pannas vai grila restes. Cep uz grila vai līdz 200 g sakarsētā cepeškrāsnī ~15 minūtes. Ja mājās nav cepeškrāsns, šo burvīgo sēņu uzkodu var pagatavot arī uz pannas, zem vāka.

Komentāri:

Jūsu komentārs: