Recepte

Aromātiskā citronu kūka

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
8 personām

Kūka kā saulīte – apaļa un dzeltena. Turklāt tik aromātiska, ka visu māju pārņēmusi citrusaugļu reibinošā smarža. Kūka sanāks pat iesācējam.

viesis

Autors: viesis

Sastāvdaļas

Kūkas apakšai

  • 250 g kviešu miltu
  • 1 ola
  • 120 g sviesta
  • 140 g pūdercukura

Pildījumam

  • 4 citroni
  • 8 olas
  • 350 g pūdercukura
  • 350 ml saldā krējuma

Pagatavošana

  1. Citronus noskalo un uz smalkās rīves norīvē miziņu.
  2. Izspiež sulu, tai pievieno rīvētās miziņas.
  3. Ūdens peldē izkausē sviestu kopā ar pūdercukuru.
  4. Kad sviests ir izkusis, pievieno miltus un viegli sakultu olu.
  5. Samīca viendabīgas konsistences mīklu.
  6. Veidni ietauko ar nelielu sviesta piciņu. Veidnē liek mīklu un ar pirkstiem izlīdzina vienmērīgi pa visu formas apakšu.
  7. Pagatavo pildījumu: atsevišķā bļodā ielej saldo krējumu.
  8. Pievieno olas.
  9. Pievieno pūdercukuru.
  10. Kuļ, līdz masa ir krēmīga un viendabīga.
  11. Pielej citronu sulu un sakuļ.
  12. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Pildījumu lej veidnē. Uzklāj cepamo papīru un liek cepties. Cep ~ 1,5 stundas. Kūkas gatavību pārbauda ar kociņu.
  13. Kad kūka ir izcepta, tai ir nedaudz “jāatpūšas”.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Citronus noskalo un uz smalkās rīves norīvē miziņu.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Izspiež sulu, tai pievieno rīvētās miziņas.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ūdens peldē izkausē sviestu kopā ar pūdercukuru.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad sviests ir izkusis, pievieno miltus un viegli sakultu olu.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Samīca viendabīgas konsistences mīklu.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Veidni ietauko ar nelielu sviesta piciņu. Veidnē liek mīklu un ar pirkstiem izlīdzina vienmērīgi pa visu formas apakšu.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pagatavo pildījumu: atsevišķā bļodā ielej saldo krējumu.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno olas.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno pūdercukuru.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuļ, līdz masa ir krēmīga un viendabīga.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pielej citronu sulu un sakuļ.

12. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Pildījumu lej veidnē. Uzklāj cepamo papīru un liek cepties. Cep ~ 1,5 stundas. Kūkas gatavību pārbauda ar kociņu.

13. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad kūka ir izcepta, tai ir nedaudz “jāatpūšas”.

Komentāri:

  • zane says:

    vai tiešām saldais krējums jāputo kopā ar olām? pildījums nesanāca krēmīgs, sanāca putukrējuma kunkuļi šķidrās olās.

Jūsu komentārs: