Recepte

Asā dorada rīvmaizes garoziņā

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

  • ~ 350 g doradas vai citas zivs, izfilētas, ar nokasītām zvīņām
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 2 ēdamkarotes rīvmaizes
  • 1 ola

Mērcei:

  • ½ tējkarotes ķimeņu
  • ½ tējkarotes koriandra
  • ½ tējkarotes paprikas pulvera
  • ½ tējkarotes čili piparu pulvera
  • 2 rupji sakapātas ķiploka daiviņas
  • no 1 citrona izspiesta sula
  • 5 ēdamkarotes olīveļļas
  • sakapāta neliela buntīte koriandra
  • sāls

Pagatavošana

1. Zivi nomazgā, nokasa zvīņas un, ja iespējams, izfilē. Ja atstājat zivi veselu, tās ādā veic trīs iegriezumus.

2. Visas mērces cietās sastāvdaļas piestā smalki saberž. Tad liek bļodiņā, pievieno olīveļļu, citrona sulu, sakapātos zaļumus un ķiplokus un visu sakuļ kopā viendabīgā masā. Pēc garšas pievieno sāli.

3. Zivi trīs reizes no katras puses izmērcē sagatavotajā masā un atstāj 30 minūtes marinēties.

4. Atsevišķos šķīvīšos sagatavo rīvmaizi, miltus un sakultu olu. Samarinētu zivi panē miltos, tad olā, pēc tam rīvmaizē.

5. Cep sakarsētā eļļā no katras puses brūnu.

6. Zivs labi garšos kopā ar svaigu dārzeņu salātiem, arī rīsiem.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zivi nomazgā, nokasa zvīņas un, ja iespējams, izfilē. Ja atstājat zivi veselu, tās ādā veic trīs iegriezumus.

 

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Visas mērces cietās sastāvdaļas piestā smalki saberž. Tad liek bļodiņā, pievieno olīveļļu, citrona sulu, sakapātos zaļumus un ķiplokus un visu sakuļ kopā viendabīgā masā. Pēc garšas pievieno sāli.

 

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zivi trīs reizes no katras puses izmērcē sagatavotajā masā un atstāj 30 minūtes marinēties.

 

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Atsevišķos šķīvīšos sagatavo rīvmaizi, miltus un sakultu olu. Samarinētu zivi panē miltos, tad olā, pēc tam rīvmaizē.

 

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cep sakarsētā eļļā no katras puses brūnu.

 

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zivs labi garšos kopā ar svaigu dārzeņu salātiem, arī rīsiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: