Recepte

Asā kartupeļu – burkānu krēmzupa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
8 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • ½ kg kartupeļu
  • ½ kg burkānu
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 3 cm svaigas ingvera saknes
  • 1-2 cm čili pipara gabaliņa
  • 1 ēdamkarote karija pulvera
  • 3 ēdamkarotes gaišās sojas mērces
  • 400 ml dārzeņu buljona
  • 120-150 ml baltvīna
  • sāls, svaigi malti pipari
  • 2 ēdamkarotes medus
  • ½ bundža jeb 100 ml kokosriekstu piena (pēc izvēles)

Pagatavošana

  1. Kartupeļus un burkānus nomazgā un nomizo. Kartupeļus sagriež kubiņos, burkānus – ripiņās.
  2. Sīpolu, ķiploka daiviņas un ingvera saknes gabaliņu notīra un smalki sakapā. Čili pipara gabaliņu arī sasmalcina.
  3. Pannā uzkarsē eļļu, apcep sīpolu, ķiploku, čili piparu un ingveru.
  4. Kad sīpoli kļuvuši caurspīdīgi, saceptajām garšsaknēm pievieno kartupeļus, burkānus un kariju. Maisot visu viegli apcep.
  5. Pielej vīnu, visu uzvāra un turpina vārīt ~ 5 minūtes, līdz vairs nav jūtams vīna aromāts.
  6. Pievieno ūdeni vai dārzeņu buljonu, sojas mērci un medu. Pannai vai katliņam uzliek vāku un vāra, līdz kartupeļi un burkāni ir mīksti.
  7. Kad dārzeņi ir mīksti, tos sablenderē. Pagaršo. Zupai pēc garšas pievieno sāli, piparus un, ja nepieciešams, vēl kariju. Garšai jābūt saldi asai. Ja vēlaties zupai piešķirt vēl vairāk eksotikas, tad pirms pasniegšanas galdā biezzupai pievieno kokosriekstu pienu un visu vēlreiz uzkarsē.

 

Variācijas par tēmu:

Biezzupas gatavošanā varat izmantot arī citus dārzeņus: puravu, pastinaku, seleriju.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kartupeļus un burkānus nomazgā un nomizo. Kartupeļus sagriež kubiņos, burkānus – ripiņās.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sīpolu, ķiploka daiviņas un ingvera saknes gabaliņu notīra un smalki sakapā. Čili pipara gabaliņu arī sasmalcina.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pannā uzkarsē eļļu, apcep sīpolu, ķiploku, čili piparu un ingveru.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad sīpoli kļuvuši caurspīdīgi, saceptajām garšsaknēm pievieno kartupeļus, burkānus un kariju. Maisot visu viegli apcep.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pielej vīnu, visu uzvāra un turpina vārīt ~ 5 minūtes, līdz vairs nav jūtams vīna aromāts.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno ūdeni vai dārzeņu buljonu, sojas mērci un medu. Pannai vai katliņam uzliek vāku un vāra, līdz kartupeļi un burkāni ir mīksti.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad dārzeņi ir mīksti, tos sablenderē. Pagaršo. Zupai pēc garšas pievieno sāli, piparus un, ja nepieciešams, vēl kariju. Garšai jābūt saldi asai. Ja vēlaties zupai piešķirt vēl vairāk eksotikas, tad pirms pasniegšanas galdā biezzupai pievieno kokosriekstu pienu un visu vēlreiz uzkarsē.

Komentāri:

Jūsu komentārs: