Recepte

Asā zupa ar jūras veltēm

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 30 min
4 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 1 neliela purava kāta baltā daļa
  • ½–1 čili pipars
  • 1 citronzāles stiebriņš
  • 1–2 vidēji burkāni
  • 1 šalotes sīpols
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 5 cm ingvera saknes
  • 3–4 ēdamk. gaišās sojas mērces
  • 1–2 ēdamkarotes zivju mērces
  • 1–2 tējkarotes cukura
  • ~ 70 g rīsu vai sobas nūdeļu
  • 1–2 laimi
  • ~ 120 g jūras velšu kokteiļa
  • ~ 1,7 l dārzeņu buljona
  • eļļa cepšanai
  • 1 ēdamkarote rīsu cietes
  • smalki sakapāta kinza pēc izvēles pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Citronzāles stiebru izdauza, lai tas “atdotu” zupai savu aromātu.
  2. Sīpolu un ķiploka daiviņas notīra un smalki sagriež. Ingvera sakni notīra un sarīvē, čili un purava kātu sagriež ripiņās. Uzkarsē pannā eļļu un apcep sīpolus, puravus, čili, ķiplokus un ingveru. Cep ~ 2–3 minūtes.
  3. Pannas saturu pārliek katliņā, pievieno dārzeņu buljonu. Burkānus noskalo, notīra un sagriež plānos stienīšos, pievieno buljonam un vāra ~ 10 minūtes.
  4. Zupai pievieno sulu no 1 laima, pusi norādītā sojas un zivju mērces daudzuma un cukuru. Pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl mērces un cukuru.
  5. Pievieno nūdeles un vāra atbilstoši to gatavošanas instrukcijai.
  6. Cieti samaisa ar 2–3 ēdamkarotēm auksta ūdens un iemaisa zupā.
  7. Visbeidzot zupai pievieno jūras veltes. Ļauj, lai zupa uzmet burbuli, un izslēdz liesmu.
  8. Zupu pasniedz bļodiņās, pārkaisītu ar zaļumiem un papildinātu ar nedaudz svaigu laima sulu.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Citronzāles stiebru izdauza, lai tas “atdotu” zupai savu aromātu.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sīpolu un ķiploka daiviņas notīra un smalki sagriež. Ingvera sakni notīra un sarīvē, čili un purava kātu sagriež ripiņās. Uzkarsē pannā eļļu un apcep sīpolus, puravus, čili, ķiplokus un ingveru. Cep ~ 2–3 minūtes.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pannas saturu pārliek katliņā, pievieno dārzeņu buljonu. Burkānus noskalo, notīra un sagriež plānos stienīšos, pievieno buljonam un vāra ~ 10 minūtes.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zupai pievieno sulu no 1 laima, pusi norādītā sojas un zivju mērces daudzuma un cukuru. Pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno vēl mērces un cukuru.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno nūdeles un vāra atbilstoši to gatavošanas instrukcijai.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cieti samaisa ar 2–3 ēdamkarotēm auksta ūdens un iemaisa zupā.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Visbeidzot zupai pievieno jūras veltes. Ļauj, lai zupa uzmet burbuli, un izslēdz liesmu.

8. pagatavošanas solis
Kiniesu zupa ar juras veltem

Zupu pasniedz bļodiņās, pārkaisītu ar zaļumiem un papildinātu ar nedaudz svaigu laima sulu.

Komentāri:

  • ivo says:

    Lieliska, veselīga un ļoti garšīga zupa. Lai gan nezinu kādēļ man sanāca vairāk salda nekā asa zupa, bet tik un tā vienreizēji!

Jūsu komentārs: