Recepte

Aso garneļu tartes ar apelsīnu krēmu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
4 personām

King Čārlzam (kam par godu tapusi šī recepte) garšo asi ēdieni, man garšo apelsīni un garneles. Saliekot to kopā, sanāk ļoti gards ēdiens!

Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 4 plāksnes kārtainās mīklas
  • 1 kārbiņa krēmsiera
  • 1 apelsīns
  • 1 ēdamkarote medus
  • 1 čili
  • 400 g lielo garneļu
  • nedaudz gurķa un mazo tomātiņu
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 1 ķiploka daiviņa

Pagatavošana

  1. Kārtaino mīklu sagriež garenās daļās un liek cepties 200 °C temperatūrā, kamēr mīkla uzpūtusies un zeltaina.
  2. Pagatavo krēmu. Blenderī liek krēmsieru, tam piespiež apelsīnu sulu un uz smalkās rīves pierīvē apelsīna miziņas. Visu sablendē viendabīgā masā.
  3. Krēmu pilda konditorejas maisiņā.
  4. Uz pannas izkausē sviestu un liek tajā cepties garneles.
  5. Pievieno sakapātu čili un ķiploku.
  6. Karamelizē garneles ar medu.
  7. Uz izceptajām pufīgajām mīklas daļām pamīšus liek krēmu un izceptās garneles, pāri liek otru mīklas daļu un dekorē ar krēmu un maziem tomātu gabaliņiem vai gurķa loksnītēm.
1. pagatavošanas solis
Tartes_1

Kārtaino mīklu sagriež garenās daļās un liek cepties 200 °C temperatūrā, kamēr mīkla uzpūtusies un zeltaina.

2. pagatavošanas solis
Tartes_2

Pagatavo krēmu. Blenderī liek krēmsieru, tam piespiež apelsīnu sulu un uz smalkās rīves pierīvē apelsīna miziņas. Visu sablendē viendabīgā masā.

Krēmu pilda konditorejas maisiņā.

3. pagatavošanas solis
Tartes_4

Uz pannas izkausē sviestu un liek tajā cepties garneles. Pievieno sakapātu čili un ķiploku. Karamelizē garneles ar medu.

4. pagatavošanas solis
6I7A9602

Uz izceptajām pufīgajām mīklas daļām pamīšus liek krēmu un izceptās garneles, pāri liek otru mīklas daļu un dekorē ar krēmu un maziem tomātu gabaliņiem vai gurķa loksnītēm.

Komentāri:

  • ilze says:

    Kādu krēmsieru labāk ņemt?

    • Liene Vilnīte says:

      Kremiem parasti izvēlos “RASA” krēmsieru, jo tas ir biezāks un sakuļot nezaudē savas īpašības un neiztek. esmu mēģinājusi ar Kārums svaigo krēmsieru, nepavisam nesanāk. /Linda V./

Jūsu komentārs: