Recepte

Ātrā ābolu strūdele

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
6 personām
Inga Sunepa

Autors: Inga Sunepa

Inga ir mūsu muzikālā pavāre – triju bērnu mamma, talantīga čelliste, kas skaņu burvību spēj uzburt arī virtuvē. Inga atklāj, kā strādājošai sievietei savai triju bērnu ģimenei pagatavot pilnvērtīgu maltīti arī tad, kad naudas ir pavisam maz un ģimenes locekļu vēlmes nav vienotas.

Sastāvdaļas

  • 1 iepakojums gatavas kārtainās mīklas
  • 4 vidēja lieluma saldskābie āboli
  • 1 ēdamkarote kanēļa
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 50 g rozīnes pēc izvēles
  • 1 ola

Pagatavošana

  1. Sagatavo mīklu. Ja iegādāta saldētā mīklu, tā jāatlaidina. Tas aizņems aptuveni 30 min. Mīklu izrullē 1 cm biezumā un pārgriež uz pusēm tā, lai abas daļas ir vienāda lieluma.
  2. Ābolus nomizo, rūpīgi izņem serdes un smalki sagriež aptuveni 1 cm lielos gabalos. Uz cepešpannas liek cepamo papīru un uz tā vienu mīklas daļu. Virsū mīklai izber sagrieztos ābolu gabaliņus, bagātīgi pārkaisa pāri cukuru un kanēli. Ja garšo, var pievienot arī rozīnes.
  3. Pāri āboliem uzmanīgi un līdzeni pārklāj otro mīklas daļu. Maliņas rūpīgi saspiež kopā, lai pildījums cepoties netecētu ārā.
  4. Sakuļ olu un vienmērīgi ar otiņu noziež pīrāgu, lai tas skaisti spīdētu. Tad sadur skaistus dakšas rakstus, lai pildījumam var piekļūt gaiss. Tas ir ļoti būtiski!
  5. Cep 180 grādu temperatūrā apmēram 30 minūtes, kamēr pīrāgs vienmērīgi pacēlies un ir zeltaini brūns.
  6. Kad tas ir gatavs, var pārkaisīt ar pūdercukuru.
  7. Vispiemērotāk šo pīrāgu pasniegt karstu ar aukstu vaniļas saldējumu, kas pārliets ar šokolādi, bet tas ļoti labi garšos arī atdzisis.
1. pagatavošanas solis
Strudele-1

Sagatavo mīklu. Ja iegādāta saldētā mīklu, tā jāatlaidina. Tas aizņems aptuveni 30 min. Mīklu izrullē 1 cm biezumā un pārgriež uz pusēm tā, lai abas daļas ir vienāda lieluma.

2. pagatavošanas solis
Strudele-2

Ābolus nomizo, rūpīgi izņem serdes un smalki sagriež aptuveni 1 cm lielos gabalos. Uz cepešpannas liek cepamo papīru un uz tā vienu mīklas daļu. Virsū mīklai izber sagrieztos ābolu gabaliņus, bagātīgi pārkaisa pāri cukuru un kanēli. Ja garšo, var pievienot arī rozīnes.

3. pagatavošanas solis
Strudele-3

Pāri āboliem uzmanīgi un līdzeni pārklāj otro mīklas daļu. Maliņas rūpīgi saspiež kopā, lai pildījums cepoties netecētu ārā.

4. pagatavošanas solis
Strudele-4

Sakuļ olu un vienmērīgi ar otiņu noziež pīrāgu, lai tas skaisti spīdētu. Tad sadur skaistus dakšas rakstus, lai pildījumam var piekļūt gaiss. Tas ir ļoti būtiski!

5. pagatavošanas solis
Strudele-5

Cep 180 grādu temperatūrā apmēram 30 minūtes, kamēr pīrāgs vienmērīgi pacēlies un ir zeltaini brūns.

6. pagatavošanas solis
Strudele-6

Kad tas ir gatavs, var pārkaisīt ar pūdercukuru.

7. pagatavošanas solis
Strudele-7

Vispiemērotāk šo pīrāgu pasniegt karstu ar aukstu vaniļas saldējumu, kas pārliets ar šokolādi, bet tas ļoti labi garšos arī atdzisis.

Komentāri:

  • Inese says:

    Vārds vārdā saskan ar kādu cita autora recepti. Kurš ir plaģiāts? Uzmini nu.

    • Māra Pole says:

      Sveika, Inese! Ar ko sakrīt? Recepte no visai sena “Pie Galda” žurnāla, ja nemaldos 2012. gada.

  • Rasputin says:

    Ļoti laba, super vienkārša un ātra recepte. Liels paldies, sanāca ļoti garšīgi!

Jūsu komentārs: