Recepte

Ātrā biešu zupa ar kūpinātu vistu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
6 personām

Mūsuprāt šī zupa ir visu bērnu mammu sapnis, jo tās buljons ir vārīts no kūpinātiem vistu šķiņķīšiem, tas nozīmē – gatavs 20 minūtēs un vistas gaļa garšo vairumam bērnu. Vai tad tā nav?

Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

  • 2 kūpināti vistu šķiņķīši
  • 2 novārītas bietes
  • 4 kartupeļi
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 1 lauru lapa
  • 2 smaržīgie piparu graudi un 5-6 parastiem melnie piparu graudi
  • 50 ml saldā krējuma pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Burkānu nomizo un sagriež ripiņās. Kartupeļus nomizo un sagriež kubiņos. Novārītu bieti sarīvē uz rupjās rīves.
  2. Katlā uzvāra ~ 2 litrus ūdens. Pirmo pievieno gaļu, burkānu, veselu sīpolu garšvielas un garšaugus.
  3. Pēc ~ 20 minūtēm pievieno kartupeļus.
  4. Vēl pēc 10 minūtēm pievieno bietes. Vāra ~ 5 minūtes. Tad nogriež liesmu.
  5. Pagaršo un ja ir vēlēšanās pievieno nedaudz citrona sulas (~ no ¼ citrona).
  6. Vistas šķiņķus izņem no zupas, noņem no kauliem un sagriež. Tad liek atpakaļ zupā. Pasniedz ar saldo krējumu un kārtīgu rupjmaizi.
1. pagatavošanas solis
BiesuZupa_1

Burkānu nomizo un sagriež ripiņās. Kartupeļus nomizo un sagriež kubiņos. Novārītu bieti sarīvē uz rupjās rīves.

2. pagatavošanas solis
BiesuZupa_2

Katlā uzvāra ~ 2 litrus ūdens. Pirmo pievieno gaļu, burkānu, veselu sīpolu garšvielas un garšaugus.

3. pagatavošanas solis
BiesuZupa_3

Pēc ~ 20 minūtēm pievieno kartupeļus.

4. pagatavošanas solis
BiesuZupa_4

Vēl pēc 10 minūtēm pievieno bietes. Vāra ~ 5 minūtes. Tad nogriež liesmu.

5. pagatavošanas solis
BiesuZupa_5

Pagaršo un ja ir vēlēšanās pievieno nedaudz citrona sulas (~ no ¼ citrona).

6. pagatavošanas solis
BiesuZupa_6

Vistas šķiņķus izņem no zupas, noņem no kauliem un sagriež. Tad liek atpakaļ zupā.

7. pagatavošanas solis
BiesuZupa_final2

Pasniedz ar saldo krējumu un kārtīgu rupjmaizi.

Komentāri:

Jūsu komentārs: