Recepte

Ātrā itāļu uzkoda – bruschetta ar tomātiem un “Pūres” adžiku

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
4 personām

Itālijā, acīmredzot, mīl baudīt ēdienu. Kā gan lai savādāk izskaidro to, ka pat tik vienkārša lieta kā grauzdētas maizītes, kas gatavotas pēc šīs valsts virtuves tradīcijām, izskatās un garšo “restorānīgi”?

Skaties.lv un “Pūre” piedāvā recepti vasarīgai uzkodai – bruschetta jeb brusketa ar tomātiem un adžiku. Tā būs lieliska uzkoda vai tā dēvētais “starteris” tavai maltītei un ir pagatavojama ļoti īsā laikā. Buon appetito!

Autors: Evelīna Ķimene

Sastāvdaļas

  • Ciabattas maize
  • 300 grami svaigu tomātu
  • 170 grami saulē kaltētu tomātu
  • 2 mocarellas siera bumbas
  • 45 grami “Pūres” adžikas
  • Olīveļļa
  • Baziliks

Pagatavošana

  1. Ciabattu sagriež 2 centimetrus biezās šķēlēs un nedaudz apslaka ar olīveļļu.
  2. Liek karstā krāsnī uz 220 grādiem uz 2 minūtēm.
  3. Sagriež saulē kaltētos un svaigos tomātus, kubiciņos sagriež arī mocarellas sieru. Visu liek traukā un samaisa ar adžiku.
  4. Maisījumu kārto uz maizītēm un tās cep 220 grādos vēl 7 minūtes.
  5. Kad laiks pagājis, pārkaisa ar bazilika lapiņām un ceļ galdā.

Komentāri:

Jūsu komentārs: