Recepte

Ātrā kefīra plātsmaize ar rabarberiem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
12 personām

“Vai tiešām jums žurnālā vēl nav bijusi kefīra plātsmaize?” Tā jautāja Inga mūsu kopīgajā gatavošanas reizē.

Ingas spriedums: “Bez tās vasara nav iedomājama!” Tādēļ atklājam vasaru ar šo vienkāršības paraugu, ko varat turpināt visu vasaru līdz vēlam rudenim – ar plūmēm, ogām, bumbieriem, āboliem.

Inga Sunepa

Autors: Inga Sunepa

Inga ir mūsu muzikālā pavāre – triju bērnu mamma, talantīga čelliste, kas skaņu burvību spēj uzburt arī virtuvē. Inga atklāj, kā strādājošai sievietei savai triju bērnu ģimenei pagatavot pilnvērtīgu maltīti arī tad, kad naudas ir pavisam maz un ģimenes locekļu vēlmes nav vienotas.

Sastāvdaļas

  • 500 g rabarberu
  • 3 olas
  • 1 glāze cukura + 2 ēdamkarotes
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 2 glāzes miltu
  • 2 glāzes kefīra
  • 0,5 tējkarotes sodas (var aizvietot ar 1 tējkaroti cepamā pulvera)
  • cepamais papīrs plāts izklāšanai

Pagatavošana

  1. Olas saputo kopā ar cukuru, kamēr masa ir dubultojusies apjomā un kļuvusi gaišāka.
  2. Kefīrā iemaisa sodu vai cepamo pulveri, un pievieno saputotajām olām. Visu izmaisa.
  3. Visbeidzot iesijā miltus un maisa, līdz masa ir viendabīga, bez kunkulīšiem.
  4. Cepamo plātni izklāj ar cepamo papīru, uz tā lej virsū mīklu un vienmērīgi izlīdzina pa visu pannu.
  5. Rabarberus sagriež 1 cm gabaliņos un dāsni uzber uz mīklas. Kanēli samaisa kopā ar cukuru attiecībā 1:3 un apbārsta ar to rabarberus. Cep 40 minūtes 180 °C temperatūrā.

Variācijas par tēmu

Gardi ir pārliet plātsmaizi ar skābo krējumu. To pagatavo, ~ 100 ml krējuma saputojot ar 50 g cukura un 1 olu. Kad plātsmaize gandrīz gatava, 10 minūtes pirms cepšanas beigām to pārlej ar šo krējuma maisījumu un liek atpakaļ cepeškrāsnī cepties.

Komentāri:

Jūsu komentārs: