Recepte

Ātrā kefīra plātsmaize

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām

Ātri pagatavojama un gandrīz katrā latviešu mājā zināma klasika. Pievienojot hurmu un bumbieri ābolu vietā, iegūstam mazliet saldāku un neparastāku šī klasiskā garduma versiju.

Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

Mīklai

  • 1 glāze cukura
  • 1 glāze kefīra
  • 2 glāzes miltu
  • 2 olas
  • 1 šķipsniņa cepamā pulvera

Pildījumam

  • 2 hurmas
  • 2 bumbieri
  • 2 olas
  • 100 g skābā krējuma
  • cukurs
  • kanēlis

Pagatavošana

  1. Sakuļ olas ar cukuru. Iesijā miltus un cepamo pulveri, pielej kefīru, un visu kārtīgi samaisa.
  2. Plātsmaizes mīklu ielej cepamajā plātī un izlīdzina. Augļus sagriež daiviņās un kārto uz plātsmaizes mīklas.
  3. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Kamēr silst krāsns, sagatavo pildījumu. Olas sakuļ ar krējumu un cukuru viendabīgā masā. Ar to pārlej plātsmaizi.
  4. Cep ~ 25 minūtes. Pēc izņemšanas var pārkaisīt ar kanēli. Labi garšos kā silta, tā auksta.
1. pagatavošanas solis
Platsmaize_1

Sakuļ olas ar cukuru. Iesijā miltus un cepamo pulveri, pielej kefīru, un visu kārtīgi samaisa.

2. pagatavošanas solis
Platsmaize_2

Plātsmaizes mīklu ielej cepamajā plātī un izlīdzina. Augļus sagriež daiviņās un kārto uz plātsmaizes mīklas.

3. pagatavošanas solis
Platsmaize_3

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Kamēr silst krāsns, sagatavo pildījumu. Olas sakuļ ar krējumu un cukuru viendabīgā masā. Ar to pārlej plātsmaizi.

4. pagatavošanas solis
_I7A1136_resize

Cep ~ 25 minūtes. Pēc izņemšanas var pārkaisīt ar kanēli. Labi garšos kā silta, tā auksta.

Komentāri:

Jūsu komentārs: