Recepte

Ātrais cūkgaļas šašliks

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām

Gaļu grilēšanai nav obligāti jāsagatavo iepriekšējā vakarā. Kad pēkšņi uznāk nepārvarama vēlme kaut ko uzgrilēt, lieti noder šī ātrās marinādes recepte. Gaļa ir gatava grilēšanai, kamēr iekuras ogles – tieši 15 minūtēs. Noslēpums slēpjas marinādē, kam pievienota olīveļļa un sojas mērce.

Dzintars Šteinbergs Ozoliņš

Autors: Dzintars Šteinbergs Ozoliņš

Dekorators mākslinieks, kas ēst gatavošanu vienkārši mīl. Ikviena viņa piedāvātā recepte ir rūpīgi slīpēta, vairākkārt pārbaudīta un uzlabota līdz tādai pilnībai, ka nevar negaršot.

Sastāvdaļas

  • 1 kg cūkgaļas kakla karbonādes
  • 100 ml sarkanvīna etiķa
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 4 ēdamkarotes sojas mērces
  • 1 citrons
  • 1 sīpols
  • 3 tējkarotes cūkgaļas garšvielas grilam
  • 1 tējkarote citronpiparu
  • 2,5 tējkarotes vegetas
  • 5–6 daiviņas ķiploku

Pagatavošana

  1. Gaļu sagriež 3 x 3 cm lielos vienādos gabalos un liek bļodā.
  2. Ķiplokus nomizo un smalki sakapā, pievieno gaļai bļodā.
  3. Sīpolus sagriež ripās un arī pievieno gaļai.
  4. Pusi citrona sagriež šķēlītēs un pievieno gaļai. No otras puses izspiež sulu un arī pievieno gaļai. Tāpat pievieno sarkanvīna etiķi, eļļu, sojas mērci un garšvielas.
  5. Gaļu kārtīgi ar rokām samīca kopā. Atstāj uz 10–15 minūtēm, un pirms pašas cepšanas izmīca vēlreiz.
  6. Cep, cieši saspraužot uz iesmiem gaļas gabalus kopā. Cep no vienas puses, kamēr brūns, tad griež uz otru pusi un apcep līdz galam abus sānus. Mietus uz uguns īpaši negroza.
1. pagatavošanas solis
Cukgala_1

Gaļu sagriež 3 x 3 cm lielos vienādos gabalos un liek bļodā.

2. pagatavošanas solis
Cukgala_2

Ķiplokus nomizo un smalki sakapā, pievieno gaļai bļodā.

3. pagatavošanas solis
Cukgala_3

Sīpolus sagriež ripās un arī pievieno gaļai.

4. pagatavošanas solis
Cukgala_4

Pusi citrona sagriež šķēlītēs un pievieno gaļai. No otras puses izspiež sulu un arī pievieno gaļai. Tāpat pievieno sarkanvīna etiķi, eļļu, sojas mērci un garšvielas.

5. pagatavošanas solis
Cukgala_5

Gaļu kārtīgi ar rokām samīca kopā. Atstāj uz 10–15 minūtēm, un pirms pašas cepšanas izmīca vēlreiz.

6. pagatavošanas solis
Cukgala_7

Cep, cieši saspraužot uz iesmiem gaļas gabalus kopā. Cep no vienas puses, kamēr brūns, tad griež uz otru pusi un apcep līdz galam abus sānus. Mietus uz uguns īpaši negroza.

Komentāri:

Jūsu komentārs: