Recepte

Ātrais zemeņu un jogurta saldējums

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
4 personām

Kuram gan negaršo saldējums, ne? Protams, ne jau kurš katrs… Papētot bērnu iecienītākos saldējumus veikalā, sastāva dēļ tos pat rokās negribas ņemt, vai tad tiešām vajadzīgas nez cik mistiskas E sastāvdaļas, lai pagatavotu garšīgu saldējumu? Kopš savējiem piedāvāju šo recepti – tā ir kļuvusi par iecienītāko, un balstās uz trim sastāvdaļām – bezpiedevu jogurta, ogām vai augļiem un kāda saldinātāja. Un arī man pašai vislabāk patīk, JO – tā ir tik vienkārša un ātra arīdzan.

Ilze Lipska

Autors: Ilze Lipska

Ēdienu blogere. Ilzei ir “zaļie īkšķīši”. Viņa audzē dārzeņus, garšaugus un puķu stādus – gan savam priekam, gan arī pārdošanai. Tikpat labi kā siltumnīcā Ilze jūtas virtuvē kopā ar saviem mazajiem resgaļiem. Viņa receptes redz pat sapņos, nemitīgi eksperimentē un, kad bērni nolikti vakarā gulēt, piesēžas pie datora, lai savā blogā www.absolutsed.lv dalītos ar piedzīvoto

Sastāvdaļas

  • 500ml bezpiedevu jogurts
  • 500m svaigas vai saldētas zemenes
  • 4 ēdamkarotes cukura sīrups vai vienkārši cukurs (vai vairāk, ja vēlas saldāku)

Pagatavošana

  1. Zemenes noskalo un attīra no zaļās daļas. Tās liek blenderī un kopā ar cukura sīrupu sablendē viendabīgā masā.
  2. Pievieno bezpiedevu jogurtu un visu samaisa, nogaršo, vai pēc garšas ir labs. Ja nepieciešams var pievienot vēl mazliet cukura sīrupu vai kaut ko skābenu, piemēram citrona sulu
  3. Masu sapilda trauciņos un liek saldētavā uz vismaz 3 stundām, līdz saldējums ir sasalis.
  4. Šādi saldējumu var uzglabāt vismaz 3 mēnešus, kā arī ar ogām var variēt atkarībā no vēlmēm un sezonalitātes.

 

Der zināt!

*daudzreizlietojamie saldējuma trauciņi ir MUST HAVE ikvienā ģimenē ar bērniem, tajos var ātri sasaldēt saldējumu, un pēc tam ļoti ērti ēst, ne karotes vajadzīgas nekas, tik jāatceras, ka kociņš jāmet nevis miskastē, bet izlietnē.

** pēc šīs receptes var gatavot saldējumu no citām ogām, kā arī no rabarberiem vai āboliem, bet tos iepriekš nedaudz pavāra, lai izšķīst, atdzesē un tad jauc kopā ar jogurtu un saldē.

Komentāri:

Jūsu komentārs: