Recepte

Ātrie liellopu gaļas veltnīši ar agro vasaras pildījumu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
3 personām

Sastāvdaļas

  • 500 g liellopu gaļas mīkstuma
  • 1 sarkanā paprika
  • 1 bunte sīpolloku
  • 4 ēdamkarotes rapšu eļļas
  • 3 ēdamkarotes sojas mērces
  • 2 ēdamkarotes rīsu etiķa (var aizvietot ar baltvīna etiķi)
  • 2 tējkarotes cukura
  • jūras sāls un svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

1. Gaļu pret šķiedru sagriež pēc iespējas plānākās šķēlēs.

2. Katru šķēli ar gaļas āmuru izdauza pavisam plānu, gandrīz tā, ka gaļai cauri spīd gaisma.

3. Bļodiņā sajauc 2 ēdamkarotes eļļas ar 2 ēdamkarotēm sojas mērces. Katru gaļas šķēli no abām pusēm apsmērē ar šo maisījumu un apkaisa ar pipariem. Atstāj uz 20 minūtēm iemarinēties. Eļļa padarīs gaļu mīkstāku.

4. Tikmēr papriku pārgriež uz pusēm, izņem mīkstās ribas un sēklas un sagriež garenās strē- melēs.

5. Pannā uzkarsē eļļu un vienmērīgi apcep papriku. Pašās beigās pievieno 1 ēdamkaroti sojas mērces un izmaisa.

6. Lokus sagriež 7–8 cm lielos gabalos. Ja tie ir resni, tad vēl gareniski uz pusēm.

7. Satin rullīšus. Uz katras gaļas šķēles liek 2–3 paprikas strēmelītes un 2–3 lokus, un cieši aiztin ciet, šuves vietu vēl piespiežot.

8. Pannā sakarsē vēl nedaudz eļļas, un rullīšus liek cepties vispirms ar šuves vietu uz leju. Apcep no visām pusēm brūnus ~ 4–5 minūtes.

9. Paralēli atsevišķā mērces pannā ielej 2 ēdamkarotes ūdens, 2 ēdamkarotes sojas mērces, rīsu etiķi un cukuru. Vāra tik ilgi, līdz mērce sabiezē sīrupā. Tad to pārlej pāri rullīšiem un apvārta, lai mērce vienmērīgi noklātu galu.

1. pagatavošanas solis
Veltnisi_1

Gaļu pret šķiedru sagriež pēc iespējas plānākās šķēlēs.

2. pagatavošanas solis
Veltnisi_2

Katru šķēli ar gaļas āmuru izdauza pavisam plānu, gandrīz tā, ka gaļai cauri spīd gaisma.

3. pagatavošanas solis
Veltnisi_3

Bļodiņā sajauc 2 ēdamkarotes eļļas ar 2 ēdamkarotēm sojas mērces. Katru gaļas šķēli no abām pusēm apsmērē ar šo maisījumu un apkaisa ar pipariem. Atstāj uz 20 minūtēm iemarinēties. Eļļa padarīs gaļu mīkstāku.

4. pagatavošanas solis
Veltnisi_4

Tikmēr papriku pārgriež uz pusēm, izņem mīkstās ribas un sēklas un sagriež garenās strē- melēs.

 

5. pagatavošanas solis
Veltnisi_5

Pannā uzkarsē eļļu un vienmērīgi apcep papriku. Pašās beigās pievieno 1 ēdamkaroti sojas mērces un izmaisa.

 

6. pagatavošanas solis
Veltnisi_6

Lokus sagriež 7–8 cm lielos gabalos. Ja tie ir resni, tad vēl gareniski uz pusēm.

 

7. pagatavošanas solis
Veltnisi_7

Satin rullīšus. Uz katras gaļas šķēles liek 2–3 paprikas strēmelītes un 2–3 lokus, un cieši aiztin ciet, šuves vietu vēl piespiežot.

 

8. pagatavošanas solis
Veltnisi_8

Pannā sakarsē vēl nedaudz eļļas, un rullīšus liek cepties vispirms ar šuves vietu uz leju. Apcep no visām pusēm brūnus ~ 4–5 minūtes.

 

9. pagatavošanas solis
Veltnisi_9

Paralēli atsevišķā mērces pannā ielej 2 ēdamkarotes ūdens, 2 ēdamkarotes sojas mērces, rīsu etiķi un cukuru. Vāra tik ilgi, līdz mērce sabiezē sīrupā. Tad to pārlej pāri rullīšiem un apvārta, lai mērce vienmērīgi noklātu galu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: