Recepte

Auzu pārslu, zemeņu un rabarberu kārtojums burciņās

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
6 personām
Signe Šlosberga

Autors: Signe Šlosberga

Kā pati Signe  saka, viņa no savas vecmāmiņas mantojusi viesmīlības garu. Ar prieku viņa pulcē pie galda ģimeni, radus, draugus, kaimiņus, pat jaunāka dēla futbolkomandu, bet biežāk cilvēkus, kurus vēlas palutināt.

Sastāvdaļas

  • 200 g auzu pārslu
  • 0,5 kg zemeņu
  • 0,5 kg rabarberu
  • 200 g rikotas siera vai caur sietu izberzta vājpiena biezpiena
  • 2 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 1 ēdamkarote pūdercukura
  • 200 ml saldā krējuma

Pagatavošana

  1. Auzu pārslas apgrauzdē uz pannas, beigās pievienojot 2 ēdamkarotes medus.
  2. Rabarberus nomizo un sagriež 1 cm gabaliņos. Visu ber katliņā, pievieno brūno cukuru un karsē uz lēnas uguns, lai izdalās sulas un rabarberi paliek mīksti. Var pievienot nedaudz konjaka vai brendija aromātam.
  3. Saputo saldo krējumu ar vaniļas cukuru un pūdercukuru. Putošanas beigās pievieno rikotas sieru.
  4. Zemenes sagriež gabaliņos.
  5. Mazās stikla burciņās kārto rabarberus, zemenes, auzu pārslas un rikotas siera krēmu. Visas kārtas var atkārtot vēlreiz. Vāciņus aizskrūvē, un uzglabā vēsumā līdz īstajam pasniegšanas brīdim.
  6. Pasniedzot desertu, to var dekorēt ar iecukurotām rožu ziedlapiņām vai jasmīna ziediem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: