Recepte

Auzu putra ar karamelizētiem valriekstiem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 150 g pilngraudu auzu pārslu
    250 ml ūdens
    2 ēdamkarotes cukura
    300 ml piena
    100 g valriekstu
    1 ēdamkarote medus

Pagatavošana

1. Katliņā ielej aukstu ūdeni, pievieno auzu pārslas. Uzvāra, samazina liesmu. Nepieciešamības gadījumā pievieno vēl nedaudz ūdens. Samaisa un vāra apmēram 2 minūtes.
2. Pievieno cukuru, pielej pienu un uzvāra. Vāra 2–3 minūtes. Uzliek vāku, izslēdz plīti.
3. Pagatavo valriekstus: pannā uzkarsē medu un tajā 2–3 minūtes karsē riekstus, kamēr tie ir no medus viscaur apņemti.

4. Tad riekstus noņem no pannas un adzesē, atdalot vienu no otra, lai tie nesaliptu kopā.
5. Bļodiņās liek putru un pa virsu kārto riekstus. Pasniedz karstu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: