Recepte

Aveņu kūka

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
8 personām

Lieliska kūka, kas saglabās savu formu un garšu arī karstā vasaras svelmē. Maigs, gaisīgs biskvīts, kas papildināts ar aromātiskām un sulīgām avenēm. Ideāla savienība vasaras pēcpusdienai!

Gatavojot šo kūku, varat izmantot arī citas ogas – upenes, jāņogas, mellenes, kazenes, arī zemenes.

Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 100g sviesta istabas temperatūrā
  • 240g cukura
  • 3 olas
  • 240g miltu
  • 1/2 tējkarote sāls
  • 1/2 tējkarote cepamā pulvera
  • 500g svaigu aveņu
  • 1 tējkarote sviesta formas iesmērēšanai
  • mannas putraimi formas sagatavošanai
  • pūdercukurs un kakao pulveris kūkas dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 110°C. Cepamo formu (der gan stikla, gan keramikas, gan metāla) iesmērē ar sviestu un izkaisa ar mannas putraimiem.
  2. Sviestu sajauc ar cukuru. Pa vienai pievieno olas, katru reizi kārtīgi saputojot.
  3. Atsevišķā traukā samaisa miltus, sāli un cepamo pulveri.
  4. Sagatavoto miltu maisījumu iesijā sviesta-olu masā un kārtīgi izmaisa, vairs nekuļ.
  5. Mīklu lej cepamajā traukā, pa virsu pārber avenes un cep 45-50 minūtes. Kūkas gatavību pārbauda ar koka irbulīti – kad pie irbulīša mīkla nepielīp, kūka gatava!
  6. Kūku atdzesē ~ 20 minūtes un atdzisušu rotā ar pūdercukuru un kakao.

Komentāri:

Jūsu komentārs: