Recepte

Aveņu un vaniļas kapkeiki

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
18 personām
Anna Panna

Autors: Anna Panna

Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi un raidījumu “Gatavo 3”, pasakot pa kādam mīļam vārdam savām “draudzenēm” kūkām, makarūniem vai kapkeikiem. Anna neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.

Sastāvdaļas

  • 165 g sviesta istabas temperatūrā
  • 165 g brūnā cukura
  • 3 olas
  • 220 g miltu
  • 12 g cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls
  • ½ vaniļas pāksts
  • 200 g aveņu

Krēmam:

  • 150 g sviesta istabas temperatūrā
  • 150 g pūdercukura
  • 100 g krēmsiera
  • ½ vaniļas pāksts

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai. Mafinu pannās liek cepamos papīriņus.
  2. Bļodā kuļ sviestu kopā ar cukuru un pusi sēkliņu no vaniļas pāksts (otru pusi atstāj krēmam), līdz masa ir kļuvusi gaiši dzeltena un cukurs gandrīz izzudis. Pa vienai pievieno olas, turpinot putot, līdz iegūta viendabīga masa.
  3. Iesijā miltus, sāli un cepamo pulveri. Visu rūpīgi iemaisa. Liek papīra formiņās, aizpildot 2/3 no tām. Pa vidu katrā kapkeikā ieliek divas avenes.
  4. Cep sakarsētajā krāsnī 20 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
  5. Tikmēr pagatavo krēmu. Bļodā liek sviestu kopā ar pūdercukuru un samaisa. Kad masa kļuvusi viendabīga, pievieno otru pusi vaniļas sēkliņu un krēmsieru.
  6. Krēmu pilda konditorejas maisiņā un dekorē kapkeikus. Pa virsu katram kapkeikam liek vēl vienu aveni.

Komentāri:

Jūsu komentārs: