Recepte

Baklažānu pauniņas

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
6 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 2 baklažāni
  • 225 g mocarellas siera
  • 2 tomāti
  • 15 bazilika lapiņas
  • 5 ķiploka daiviņas
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • sāls, malti melnie pipari

Mērcei:

  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 ēdamkarote balzamiko etiķa vai citrona sulas
  • 50 g Indijas riekstu

Pagatavošana

  1. Baklažānu sagriež gareniskās, ~ 0,5 cm biezās šķēlēs. Šķēlēm uzkaisa sāli un patur ~ 10 minūtes.
  2. Katliņā uzkarsē ūdeni un 2-3 minūtes vāra baklažānu šķēles. Tad baklažānus izņem ārā, noliek uz papīra salvetes un nosusina lieko ūdeni.
  3. Mocarellas sieram nolej sūkalas un sagriež šķēlītēs. Tomātus nomazgā un sagriež ripiņās. Baziliku noskalo un noplēš lapiņas. Ķiploka daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedi. Ķiplokus sajauc ar eļļu.
  4. Baklažānu šķēles liek krusteniski vienu pāri otrai. Pārsmērē ar eļļas-ķiploku maisījumu. Uzliek siera šķēlīti, tomātu ripiņu un bazilika lapiņu. Sainīti aizloka ciet.
  5. Sagatavo mērci: sajauc eļļu, balzamiko etiķi, citrona sulu. Riekstus apgrauzdē.
  6. Baklažānu pauniņas grilē ~ 10 minūtes, līdz tās kļūst viegli brūnas. Gatavošanas laikā uzlej mērci. Pasniedz pārkaisītas ar bazilika lapiņām un riekstiem.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Baklažānu sagriež gareniskās, ~ 0,5 cm biezās šķēlēs. Šķēlēm uzkaisa sāli un patur ~ 10 minūtes.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Katliņā uzkarsē ūdeni un 2-3 minūtes vāra baklažānu šķēles. Tad baklažānus izņem ārā, noliek uz papīra salvetes un nosusina lieko ūdeni.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mocarellas sieram nolej sūkalas un sagriež šķēlītēs. Tomātus nomazgā un sagriež ripiņās. Baziliku noskalo un noplēš lapiņas. Ķiploka daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedi. Ķiplokus sajauc ar eļļu.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Baklažānu šķēles liek krusteniski vienu pāri otrai. Pārsmērē ar eļļas-ķiploku maisījumu. Uzliek siera šķēlīti, tomātu ripiņu un bazilika lapiņu. Sainīti aizloka ciet.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sagatavo mērci: sajauc eļļu, balzamiko etiķi, citrona sulu. Riekstus apgrauzdē.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Baklažānu pauniņas grilē ~ 10 minūtes, līdz tās kļūst viegli brūnas. Gatavošanas laikā uzlej mērci. Pasniedz pārkaisītas ar bazilika lapiņām un riekstiem.

Komentāri:

  • Richard says:

    Howdy! This article could not be written any better! Looking at this post reminds me of my previous roommate! He constantly kept preaching about this. I’ll send this information to him. Fairly certain he’s going to have a good read. Thanks for sharing!

Jūsu komentārs: