Recepte

Baklažānu un fetas siera rullīši

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
4 personām

Svaigo fetas sieru parasti izmanto kā piedevu zaļiem salātiem un tomātiem, kā arī svaigajās salātu mērcēs. Šajā receptē šo sieru jauksim kopā ar biezpienu un svaigu kinzu. To visu tīsim gaļīgās baklažāna šķēlēs, pašā viducī noslēpjot kraukšķīga gurķa gabaliņu.

Sastāvdaļas

  • 4 baklažāni
  • 200 g biezpiena
  • 100 g svaigā fetas siera
  • buntīte svaigas kinzas
  • 1 neliels svaigs gurķis
  • 2 ķiploka daiviņas
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Baklažānus nomazgā, nosusina, sagriež šķēlītēs. Uz katras šķēlītes uzber nedaudz sāls. Šķēlītes liek bļodā, uzliek slogu un patur 5 minūtes.
  2. Uzkarsē pannā eļļu un apcep baklažānu šķēles no abām pusēm brūnas. Apceptos baklažānus uzliek uz papīra salvetes un nosusina liekos taukus.
  3. Sagatavo pildījumu. Ķiploka daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedi. Ķiploku pievieno biezpienam un svaigajam fetas sieram. Visu sajauc viendabīgā masā. Masu var sakult arī ar blenderi. Beigās pildījuma masai pievieno sakapātus zaļumus. Gurķi nomazgā un sagriež nelielos stienīšos.
  4. Atdzesētās baklažānu šķēlītēs ar karoti liek piciņu pildījuma, virs tā – gurķi, un katru baklažāna šķēli sarullē. Rullīša galu var aizspraust ar koka irbulīti.

Komentāri:

Jūsu komentārs: