Recepte

Baltās zivs pauniņas ar garšaugu sviestu un laima sulu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
4 personām

Šādi zivtiņu var pagatavot ļoti ātri un tā vienmēr garšos kā restorānā. Garšas noslēpumi šeit pavisam ir divi – nedaudz kaltēta kumīna un nedaudz svaiga koriandra. Laims brīnišķīgi izceļ garšas, un sviests zivi dara samtaini maigu un ļoti sulīgu.

Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

  • 2 baltās zivs (menca, pangasija, heks u.c.) filejas (~ 400 g)
  • 1 laims
  • 1 daiviņa ķiploka
  • daži zariņi svaiga koriandra
  • 1 tējkarote kumīna
  • 50 g sviesta
  • sāls
  • folija

Pagatavošana

  1. No laima norīvē miziņu un izspiež sulu.
  2. Pievieno sviestu, kaltētu kumīnu un nedaudz sāli. Svaigu koriandru smalki sakapā un pievieno sviesta maisījumam. Tāpat pievieno smalki sakapātu ķiplociņu. Visu samaisa kopā viendabīgā masā.
  3. Katru zivs fileju sagriež četros aptuveni vienādos gabalos.
  4. No folijas nogriež taisnstūra loksnes, saloka dubultā. Uz puses liek divus filejas gabaliņus, katram virsū uzsmērē nedaudz sviesta maisījuma. Aizloka paciņas ciet, rūpīgi aizspiežot visas maliņas. Cep uz grila vai cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā 10, maksimāli 15 minūtes. Pasniedz ar svaigiem lapu un dārzeņu salātiem.
1. pagatavošanas solis
IMG_5371

No laima norīvē miziņu un izspiež sulu.

2. pagatavošanas solis
IMG_5386

Pievieno sviestu, kaltētu kumīnu un nedaudz sāli. Svaigu koriandru smalki sakapā un pievieno sviesta maisījumam. Tāpat pievieno smalki sakapātu ķiplociņu. Visu samaisa kopā viendabīgā masā.

3. pagatavošanas solis
IMG_5390

Katru zivs fileju sagriež četros aptuveni vienādos gabalos.

4. pagatavošanas solis
IMG_5392

No folijas nogriež taisnstūra loksnes, saloka dubultā. Uz puses liek divus filejas gabaliņus, katram virsū uzsmērē nedaudz sviesta maisījuma. Aizloka paciņas ciet, rūpīgi aizspiežot visas maliņas. Cep uz grila vai cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā 10, maksimāli 15 minūtes. Pasniedz ar svaigiem lapu un dārzeņu salātiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: