Recepte

Baltvīnā sautēti dārzeņi ar brūkleņu un ķiploku mērci

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām

Šie dārzeņi nedaudz līdzīgi franču ratatouille, bet brūklenes un lauru lapas tiem piešķirs latviski rudenīgas nokrāsas. Šādi pagatavoti dārzeņi derēs kā piedeva pie zivs. Ja vēlaties ēst kā atsevišķu sautējumu, tad es ieteiktu vienkāršākajā variantā pievienot nedaudz saldā krējuma un klāt pasniegt viegli apgrauzdētu čabatas maizi. Vai vegāniskai versijai – nelietot baltvīnu, bet laima sulu skābenumam un pievienot kokosriekstu pienu mērcītei.

Līva Kļaviņa

Autors: Līva Kļaviņa

“Labas garšas darbnīcu” saimniece ne tikai pazīst visu, kas aug Latvijas dabā, bet arī ir apguvusi dažādu kultūru virtuves un ēšanas paradumus un īpatnības. Līvas pētnieces gars izpaužas interesē par ķīmiju, kas palīdz viņai izprast ēst gatavošanas procesu dziļākā līmenī, kā arī viņas neremdināmajos labas garšas noslēpuma meklējumos. Viņa ļoti interesanti stāsta un rāda cilvēkiem, kā iemīlēt dārzeni, tādēļ bieži aicina uz nodarbībām savās garšu darbnīcās (vairāk www.garsasdarbnicas.lv) un nu Līvu redzēsiet arī raidījumā “Gatavo 3”.

Sastāvdaļas

  • 2 nelieli cukīni
  • 1–3 dažādu krāsu paprikas
  • liela sauja brūkleņu (derēs arī brūkleņu ievārījums, tikai tad nepievieno cukuru)
  • 0,5 glāzes baltvīna
  • ~ 1 tējkarote brūnā cukura
  • 2 lauru lapas
  • sāls
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Cukīni sagriež šķēlītēs, papriku – nelielos gabaliņos.
  2. Pannā uzkarsē pāris ēdamkarotes eļļas un liek cepties dārzeņus, pieskatot, lai nedaudz apbrūnē, bet ne ilgāk kā 5 minūtes.
  3. Tad pievieno baltvīnu, lauru lapas un brūklenes vai brūkleņu ievārījumu un tvaicē, lai notvaicējas aptuveni puse baltvīna.
  4. Tad uzliek vāku un pasautē vēl mazliet, ja ir par karstu un iztvaicējis viss šķidrums, tad pievieno ūdeni.
  5. Beigās pieliek cukuru un sāli pēc garšas. Ja šķiet par skābu, pievieno vairāk cukura.

Komentāri:

Jūsu komentārs: