Recepte

Bavārijas kartupeļu salāti

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
6 personām

Šie salāti lieliski iederas jebkurā aukstajā galdā. Tie labi garšos arī ar grilētu gaļu vai zivi vai tāpat vien.

viesis

Autors: viesis

Sastāvdaļas

  • 1 kg kartupeļu
  • 0,5 kg sīpolu
  • 250 ml majonēzes
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 tējkarote cukura
  • buntīte pētersīļu

Sīpolu marinādei

  • 100 ml 9 % galda etiķa
  • ~ ½ glāze ūdens (~ 100 ml)
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 2 lauru lapas
  • 2–3 smaržīgo piparu graudi

Pagatavošana

  1. Sīpolus nomizo, pārgriež uz pusēm, vēlreiz uz pusēm un tad sagriež plānās šķēlītēs. Marinādei samaisa kopā ūdeni ar galda etiķi attiecībā 1:1. Pievieno cukuru. Sīpolus liek katliņā, pārlej ar marinādi, lai visi sīpoli būtu nosegti, pievieno smaržīgos piparu graudus un lauru lapas un vāra, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi. Visu atdzesē un tad nokāš.
  2. Kartupeļus nomazgā, nomizo un pārgriež uz pusēm. Kartupeļus novāra un atdzesē. Katru kartupeļu pusīti pārgriež vēlreiz uz pusēm un tad plānās šķēlītēs.
  3. Lielā bļodā liek kartupeļus, sīpolus un zaļumus.
  4. Visu pārlej ar majonēzi, pievieno sāli un cukuru.
  5. Samaisa. Pēc garšas, ja nepieciešams, pieliek vēl sāli vai cukuru.
  6. Salātu bļodu liek aukstumā vismaz 30 minūtes, lai garšas savelkas.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sīpolus nomizo, pārgriež uz pusēm, vēlreiz uz pusēm un tad sagriež plānās šķēlītēs. Marinādei samaisa kopā ūdeni ar galda etiķi attiecībā 1:1. Pievieno cukuru. Sīpolus liek katliņā, pārlej ar marinādi, lai visi sīpoli būtu nosegti, pievieno smaržīgos piparu graudus un lauru lapas un vāra, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi. Visu atdzesē un tad nokāš.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kartupeļus nomazgā, nomizo un pārgriež uz pusēm. Kartupeļus novāra un atdzesē. Katru kartupeļu pusīti pārgriež vēlreiz uz pusēm un tad plānās šķēlītēs.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lielā bļodā liek kartupeļus, sīpolus un zaļumus.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Visu pārlej ar majonēzi, pievieno sāli un cukuru.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Samaisa. Pēc garšas, ja nepieciešams, pieliek vēl sāli vai cukuru.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Salātu bļodu liek aukstumā vismaz 30 minūtes, lai garšas savelkas.

Komentāri:

Jūsu komentārs: