Recepte

Bešamela mērce

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 30 min
6 personām

Pamatu pamats visām baltajām mērcēm, kas latviešu kulinārijā ir vienas no iecienītākajām

Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 80 g sviesta
  • 1 olas dzeltenums
  • ~ 60–80 g miltu
  • ~ 1 l piena
  • sāls, malti melnie pipari
  • lauru lapa
  • pēc izvēles šķipsniņa muskatrieksta
  • svaigs timiāns

Pagatavošana

  1. Katliņā liek sviestu. Kad sviests ir izkusis, pievieno miltus un, nepārtraukti maisot, tos sabrūnina.
  2. Lēnām, turpinot maisīšanu, pievieno pienu, šķipsniņu sāls, piparus, lauru lapu, timiāna zariņu. Uz nelielas uguns nedaudz pavāra.
  3. Iesit olas dzeltenumu un samaisa.

Komentāri:

Jūsu komentārs: