Recepte

Biešu čipsi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
2 personām
Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 3 bietes
  • 1 tējkarote ķiploku sāls
  • 2–3 ēdamkarotes olīveļļas

Pagatavošana

  1. Bietes nomazgā un nomizo. Ar virtuves mandolīnas vai ļoti asa naža palīdzību sagriež tās ļoti plānās šķēlītēs.
  2. Nelielā traukā bietes vienmērīgi sajauc ar olīveļļu tā, lai tās būtu ietaukotas no visām pusēm.
  3. Cepeškrāsni sakarsē līdz 150 °C temperatūrai. Biešu šķēlītes kārto uz cepamā papīra un uz 10–15 minūtēm liek krāsnī. Pēc tam apgriež uz otru pusi un cep vēl 5 minūtes, kamēr tās kļuvušas kraukšķīgas.
  4. Gatavus biešu čipsus pārber ar ķiploku sāli.

Komentāri:

Jūsu komentārs: