Recepte

Biešu risoto ar Indijas riekstiem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
6 personām

Ideāls, viegls un veselīgs ēdiens veģetāriešiem un veselīga dzīvesveida piekritējiem. Pasniedziet šo košo ēdienu ar tikpat košiem lapu salātiem.

Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 400 g rīsu (apaļgraudu, piemēram, Arborio)
  • 425 g vārītu biešu
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 sarkanais sīpols
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1,5 l dārzeņu buljona
  • 1-2 ēdamkarotes mārrutku
  • 100 g Indijas riekstu
  • sāls, pipari
  • 4-5 diļļu zariņi

Pagatavošana

  1. Sīpolu un ķiploka daiviņas notīra un sasmalcina. Vārītās bietes sagriež kubiciņos.
  2. Riekstus sasmalcina.
  3. Dilles noskalo un smalki sagriež.
  4. Uzkarsē pannā eļļu un 2-3 minūtes cep sīpolus, līdz tie ir kļuvuši caurspīdīgi. Pievieno ķiplokus un pacep vēl minūti.
  5. Pievieno rīsus, apmaisa un 1-2 minūtes cep, lai rīsi uzņemtu sīpolu un ķiploku aromātu.
  6. Pievieno 2 kausiņus buljona, samaisa un sutina, līdz rīsi uzsūkuši visu buljonu. Nepārtraukti maisot, turpina pa kausam pievienot bul­jonu, līdz rīsi ir sabrieduši un kļuvuši krēmīgi (~ 20 minūtes).
  7. Jau gataviem rīsiem turpat pannā pievieno bietes.
  8. Pievieno riekstus.
  9. Tad pievieno mārrutkus un gatavo vēl 5 minūtes. Visbeidzot pēc garšas pieber sāli un piparus.
  10. Risoto pasniedz, pārkaisītu ar sasmalcinātām dillēm.

 

Variācijas par tēmu:

Indijas riekstus var aizstāt ar Makadāmijas riekstiem vai pistācijām.

Kā piedevu ēdienam var pagatavot krējuma-mārrutku mērci: 150 ml skābā krējuma pievieno 2 tējkarotes mārrutku, šķipsniņu cukura, un samaisa.

 

Der zināt:

Ja bietes vārāt paši, tad, lai saglabātu pēc iespējas vairāk vitamīnu, nemi­zotas bietes liek verdošā ūdenī un vārīšanas laikā katlam uzliek vāku. Lai saglabātu biešu garšu, vārīšanas laikā sāli nepievieno!

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sīpolu un ķiploka daiviņas notīra un sasmalcina. Vārītās bietes sagriež kubiciņos.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Riekstus sasmalcina.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dilles noskalo un smalki sagriež.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē pannā eļļu un 2-3 minūtes cep sīpolus, līdz tie ir kļuvuši caurspīdīgi. Pievieno ķiplokus un pacep vēl minūti.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno rīsus, apmaisa un 1-2 minūtes cep, lai rīsi uzņemtu sīpolu un ķiploku aromātu.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno 2 kausiņus buljona, samaisa un sutina, līdz rīsi uzsūkuši visu buljonu. Nepārtraukti maisot, turpina pa kausam pievienot bul­jonu, līdz rīsi ir sabrieduši un kļuvuši krēmīgi (~ 20 minūtes).

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jau gataviem rīsiem turpat pannā pievieno bietes.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno riekstus.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tad pievieno mārrutkus un gatavo vēl 5 minūtes. Visbeidzot pēc garšas pieber sāli un piparus.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Risoto pasniedz, pārkaisītu ar sasmalcinātām dillēm.

Komentāri:

  • LienePiene says:

    Supergaršīgi:) Neesmu sarkano biešu cienītāja, bet šajā receptē tās bija gardas! Paldies!

  • Zanda L says:

    Man ir milzīgs maiss ar basmati rīsiem, vai tie arī noder risoto gatavošanā?

Jūsu komentārs: