Recepte

Biešu sakņu un lapu salāti ar fenheli un mandelēm

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
4 personām
viesis

Autors: viesis

Sastāvdaļas

  • 1 kārtīga sauja biešu vai mangolda lapu
  • 1 fenheļa sakne
  • ½ greipfrūta
  • 50 g grauzdētu mandeļu
  • 1 sauja diļļu

Ceptajām bietēm:

  • 4 nelielas bietītes
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • sāls un malti melnie pipari
  • ½ tējkarotes kaltēta vai zariņš svaiga rozmarīna
  • ½ tējkarotes brūnā cukura

Pagatavošana

  1. Bļodā sajauc olīveļļu, sāli, piparus, rozmarīnu un mazu šķipsniņu brūnā cukura. Iegūtajā mērcītē apviļā mazas bietītes. Ja ir pavisam jaunas, mizu atstāj, ja ir jau pieaugušas – nomizo. Katru bieti ietin folijā, liek cepeškrāsnī 175 °C temperatūrā un cep 30–40 minūtes.
  2. Greipfrūtu nomizo un izfilē. Sagriež mazos gabaliņos.
  3. Mandeles piestā nedaudz sadrupina, lai paliek paprāvi drupaču gabali.
  4. Dilles sasmalcina.
  5. Fenheli sasmalcina.
  6. Biešu lapas rupji sakapā.
  7. Ātri apcep sviestā (1–2 minūtes). Noņem no pannas.
  8. Tajā pašā pannā ielej balzametiķi, ļauj nedaudz izgarot, pievieno sviestu un ātri apcep no folijas izņemtās veselās bietes (1–2 minūtes).
  9. Tad tās sagriež šķēlītēs.
  10. Salātus kārto uz šķīvja: vispirms biešu šķēlītes, tad saceptās biešu lapas.
  11. Tad sasmalcinātu fenheli, greipfrūta gabaliņus, rupji saberztās mandeles un dilles.
  12. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bļodā sajauc olīveļļu, sāli, piparus, rozmarīnu un mazu šķipsniņu brūnā cukura. Iegūtajā mērcītē apviļā mazas bietītes. Ja ir pavisam jaunas, mizu atstāj, ja ir jau pieaugušas – nomizo. Katru bieti ietin folijā, liek cepeškrāsnī 175 °C temperatūrā un cep 30–40 minūtes.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Greipfrūtu nomizo un izfilē. Sagriež mazos gabaliņos.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mandeles piestā nedaudz sadrupina, lai paliek paprāvi drupaču gabali.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dilles sasmalcina.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fenheli sasmalcina.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Biešu lapas rupji sakapā.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ātri apcep sviestā (1–2 minūtes). Noņem no pannas.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tajā pašā pannā ielej balzametiķi, ļauj nedaudz izgarot, pievieno sviestu un ātri apcep no folijas izņemtās veselās bietes (1–2 minūtes).

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tad tās sagriež šķēlītēs.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Salātus kārto uz šķīvja: vispirms biešu šķēlītes, tad saceptās biešu lapas.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tad sasmalcinātu fenheli, greipfrūta gabaliņus, rupji saberztās mandeles un dilles.

12. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

Komentāri:

Jūsu komentārs: