Recepte

Biešu salāti ar shimeji sēnēm un kazas sieru

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
3 personām
Daiga Veismane

Autors: Daiga Veismane

Daiga mūsu komandā ir profesionāls pavārs. Viņas ikdiena paiet viesnīcas Radison BLU restorānā, kur Daiga izstrādā ēdienkarti, apmāca jaunos un klāj banketus. Paralēli viņas pārziņā ir  jaunie kulinārie censoņi restorānu un pavāru skolā.

Daigas ēdieni ir izsmalcināti. To smalkums slēpjas nevis sarežģītā pagatavošanas tehnikā, bet gan mazos, svarīgos sīkumos – neparastā izejvielā, interesantā garšvielā vai piedevā, savādākā cepšanas manierē.

Katrā ziņā no Daigas mēs visi varam ļoti daudz ko mācīties, lai uzlabotu savu dzīves kvalitāti caur ēdiena pagatavošanu un pasniegšanu.

Dzintars Šteinbergs Ozoliņš

Autors: Dzintars Šteinbergs Ozoliņš

Dekorators mākslinieks, kas ēst gatavošanu vienkārši mīl. Ikviena viņa piedāvātā recepte ir rūpīgi slīpēta, vairākkārt pārbaudīta un uzlabota līdz tādai pilnībai, ka nevar negaršot.

Sastāvdaļas

  • 150 g shimeji sēņu
  • 200 g vārītu biešu
  • 5 daiviņas ķiploku (3 marinēšanai, 2 cepšanai)
  • 1 ēdamkarote brūnā cukura
  • 30 g baltvīna etiķa
  • 70 g baltvīna
  • 65 g rukolas
  • 120 g kazas siera
  • 1 čeremoija auglis

Pagatavošana

  1. Smalki sakapā visas ķiploku daiviņas. Vārītās bietes sagriež gabaliņos.
  2. Bietes liek pannā, pārkaisa ar 2/3 no sakapātā ķiploka, brūno cukuru un baltvīna etiķi. Visu uzkarsē, lai garšas labāk savelkas.
  3. Pannas saturu liek uz šķīvja un ļauj atdzist.
  4. Tīrā pannā uzkarsē olīveļļu, tajā liek otru daļu kapāto ķiploku un sēnes. Nedaudz apcep, tad pievieno baltvīnu un novāra. Kad baltvīns viss iztvaikojis, visu pagaršo un pēc garšas pievieno sāli. Čeremoija augli sagriež šķēlītēs.
  5. Šķīvī kārto rukolu, pāri liek iemarinētās bietes, sēnes, kazas siera bumbiņas un gabaliņos sagrieztu čeremoija augli.
1. pagatavošanas solis
BiesuSalati_1

Smalki sakapā visas ķiploku daiviņas. Vārītās bietes sagriež gabaliņos.

2. pagatavošanas solis
BiesuSalati_2

Bietes liek pannā, pārkaisa ar 2/3 no sakapātā ķiploka, brūno cukuru un baltvīna etiķi. Visu uzkarsē, lai garšas labāk savelkas.

3. pagatavošanas solis
BiesuSalati_3

Pannas saturu liek uz šķīvja un ļauj atdzist.

4. pagatavošanas solis
BiesuSalati_4

Tīrā pannā uzkarsē olīveļļu, tajā liek otru daļu kapāto ķiploku un sēnes. Nedaudz apcep, tad pievieno baltvīnu un novāra. Kad baltvīns viss iztvaikojis, visu pagaršo un pēc garšas pievieno sāli. Čeremoija augli sagriež šķēlītēs.

5. pagatavošanas solis
BiesuSalati_final

Šķīvī kārto rukolu, pāri liek iemarinētās bietes, sēnes, kazas siera bumbiņas un gabaliņos sagrieztu čeremoija augli.

Komentāri:

Jūsu komentārs: