Recepte

Biešu un kazas siera tornīši

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
12 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 4 vārītas bietes
  • 200 g svaiga kazas vai govs siera
  • 2-3 ēdamkarotes medus vai cukura sīrupa
  • 5-6 ēdamkarotes balzamiko etiķa
  • 100 g žāvētu melno plūmju
  • sauja valriekstu
  • koka irbulīši

Pagatavošana

  1. Novārītas, nomizotas bietes sagriež ~1cm plānās ripiņās. Riekstus sasmalcina, plūmes nomazgā un smalki sagriež. Uzkarsē pannu. Pannā ielej balzamiko etiķi un pievieno cukura sīrupu vai medu. Visu samaisa, iegūstot tumšu pašķidru sīrupu. Tad pannā liek sagrieztās plūmes, sasmalcinātos riekstus un biešu ripiņas.
  2. Uz lēnas uguns visu sutina, regulāri apmaisot, līdz etiķis ir iz­tvaikojis un paliek pabieza, saldeni skāba mērcīte. Visu atdzesē.
  3. Svaigo sieru sagriež šķēlītēs apmēram tādā pašā izmērā, kādā ir biešu ripiņas.
  4. Kad mērcē sutinātās bietes atdzisušas un uzsūkušas sevī gandrīz visu biezo mērci, uz maziem koka irbulīšiem veido ”tornīšus”, kārtām liekot biešu ripiņas un tad kazas sieru.  Šī uzkoda nav tā vienkārši paņemama aiz irbulīša pirkstos un iebāžama mutē. Paredziet ciemiņiem šķīvjus vai vismaz salvetes.
1. pagatavošanas solis
Biesu torni 2

Novārītas, nomizotas bietes sagriež ~1cm plānās ripiņās. Riekstus sasmalcina, plūmes nomazgā un smalki sagriež. Uzkarsē pannu. Pannā ielej balzamiko etiķi un pievieno cukura sīrupu vai medu. Visu samaisa, iegūstot tumšu pašķidru sīrupu. Tad pannā liek sagrieztās plūmes, sasmalcinātos riekstus un biešu ripiņas.

2. pagatavošanas solis
Biesu torni 1

Uz lēnas uguns visu sutina, regulāri apmaisot, līdz etiķis ir iz­tvaikojis un paliek pabieza, saldeni skāba mērcīte. Visu atdzesē.

3. pagatavošanas solis
Biesu torni 3

Svaigo sieru sagriež šķēlītēs apmēram tādā pašā izmērā, kādā ir biešu ripiņas.

4. pagatavošanas solis
Biesu torni 4

Kad mērcē sutinātās bietes atdzisušas un uzsūkušas sevī gandrīz visu biezo mērci, uz maziem koka irbulīšiem veido ”tornīšus”, kārtām liekot biešu ripiņas un tad kazas sieru.

Šī uzkoda nav tā vienkārši paņemama aiz irbulīša pirkstos un iebāžama mutē. Paredziet ciemiņiem šķīvjus vai vismaz salvetes.

Komentāri:

Jūsu komentārs: