Recepte

Biešu un paprikas krēmzupa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
6 personām

Šī ir zupa steidzīgajiem un tiem, kuri nebaidās eksperimentēt virtuvē. Zupa ir fantastiskā krāsā, kas uzlabo omu, jau to uzlūkojot vien.

Pasniegta ar fetas sieru un citrona šķēlītēm, tā būs lielisks pārsteigums jūsu draugiem.

Zupai ir viegla, atspirdzinoša garša, un tā noteikti nepievils biešu mīļotājus.

Turklāt šo zupu var pasniegt gan aukstu, gan karstu.

Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 1 liels sīpols
  • 3 sarkanās paprikas
  • 3 vidēja lieluma bietes
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 1 l dārzeņu buljona
  • sāls, drupināti melnie pipari
  • 2 ēdamkarotes citrona sulas
  • fetas siers un citrona šķēlītes pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Papriku noskalo, pārgriež uz pusēm un izņem sēklas. Sagriež 3- 4 daļās.
  2. Bietes nomizo, noskalo un sagriež gabaliņos.
  3. Sīpolu notīra un sagriež gabaliņos.
  4. Uzkarsē pannā eļļu un apcep sīpolus, tad pievieno papriku. Visu cep ~ 4 minūtes. Pievieno bietes. Nepieciešamības gadījumā pievieno vēl nedaudz eļļas. Pieber šķipsniņu sāls, piparus. Visu samaisa un vēl nedaudz apcep.
  5. Pannas saturam pievieno buljonu. Uzliek vāku un samazina liesmu. Gatavo ~ 1 stundu, līdz bietes ir mīkstas.
  6. Pievieno citrona sulu.
  7. Zupu noņem no uguns un sablenderē. Pievieno sāli, piparus pēc garšas. Pagaršo. Nepieciešamības gadījumā pievieno vēl kādu no garšvielām.
  8. Zupu salej bļodiņās un pasniedz ar 1-2 ēdamkarotēm fetas siera un citrona šķēlīti.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Papriku noskalo, pārgriež uz pusēm un izņem sēklas. Sagriež 3- 4 daļās.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bietes nomizo, noskalo un sagriež gabaliņos.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sīpolu notīra un sagriež gabaliņos.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē pannā eļļu un apcep sīpolus, tad pievieno papriku. Visu cep ~ 4 minūtes. Pievieno bietes. Nepieciešamības gadījumā pievieno vēl nedaudz eļļas. Pieber šķipsniņu sāls, piparus. Visu samaisa un vēl nedaudz apcep.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pannas saturam pievieno buljonu. Uzliek vāku un samazina liesmu. Gatavo ~ 1 stundu, līdz bietes ir mīkstas.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno citrona sulu.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zupu noņem no uguns un sablenderē. Pievieno sāli, piparus pēc garšas. Pagaršo. Nepieciešamības gadījumā pievieno vēl kādu no garšvielām.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zupu salej bļodiņās un pasniedz ar 1-2 ēdamkarotēm fetas siera un citrona šķēlīti.

Komentāri:

Jūsu komentārs: